Σύσκεψη για την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης

biologikos sisk

biologikos siskΤους τρόπους επίσπευσης των παρεμβάσεων που αφορούν την ολοκλήρωση του υποέργου που αφορά το εξωτερικό δίκτυο ακαθάρτων Θεσπρωτικού και περιλαμβάνεται στο μεγάλο έργο της αποχέτευσης Λούρου, Στεφάνης, Ωρωπού συζήτησαν οι Δήμαρχοι Πρέβεζας και Ζηρού Χρήστος Μπαϊλης και Νίκος Καλαντζής, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιαννουλάτος και Ρεμπής , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας κ.Φραγκούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο δήμων.

Οπως τονίστηκε το έργο έχει κατασκευαστεί σε ποσοστό 90% ενώ αυτή την στιγμή ο Δήμος Ζηρού έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, της μελέτης του εσωτερικού δικτύου η οποία και βρίσκεται στο στάδιο των τελικών εγκρίσεων.

Η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων είναι εκείνη που ουσιαστικά θα ολοκληρώσει το έργο αφού έτσι τα λύματα θα μπορούν μέσω του εξωτερικού αγωγού να μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού του Λούρου.

Οπως τόνισαν τόσο ο κ.Μπαϊλης όσο και ο κ.Καλαντζής η αποχέτευση και ο βιολογικός καθαρισμός αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και για τους δύο Δήμους δεδομένου ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος (αφού η ευρύτερη ζώνη γειτνιάζει με τον Λούρο ποταμό και κατ΄επέκταση με τον Αμβρακικό Κόλπο) καθώς και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. {jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ