Σύριοι μετανάστες στο ΙΧ που κατέληξε σε αρδευτικό χαντάκι…

KATADIOKSH 28 1 15

KATADIOKSH 28 1 15Φορτωμένο με Σύριους μετανάστες που αναζητούσαν τρόπο να φτάσουν στα σύνορα με την Αλβανία ήταν το αυτοκίνητο που κατέληξε σε αρδευτικό χαντάκι, στην Κρύα Ιωαννίνων, μετά από άγρια καταδίωξη.

Οι πέντε Σύριοι, ανάμεσά τους κι ένα παιδί, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Τους Σύριους είχε παραλάβει ο Αλβανός οδηγός του οχήματος από το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων με σκοπό να τους μεταφέρει στην Κακαβιά.

Το όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή Αμφιθέας- Περάματος. Σε σήμα αστυνομικών δεν σταμάτησε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Ο οδηγός αναπτύσσοντας ταχύτητα κι αλλάζοντας συνεχώς δρόμους προσπάθησε να διαφύγει.

Κοντά στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού, το αυτοκίνητο λόγω της μεγάλης ταχύτητας, ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη με αποτέλεσμα να καταλήξει σε αρδευτικό κανάλι.

Οι αστυνομικοί που καταδίωκαν το όχημα, συνέλαβαν τον οδηγό ενώ από την πτώση στο κανάλι οι επιβαίνοντες μετανάστες τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Την ίδια περίπου ώρα και στην ίδια περιοχή οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός Έλληνα οδηγού άλλου αυτοκινήτου, ο οποίος επίσης μετέφερε τέσσερις Σύριους μετανάστες.

Το αυτοκίνητο του Έλληνα ακολουθούσε το πρώτο, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μία οργανωμένη λαθρομεταφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ