Σύνοδος Πρυτάνεων με βασικό «μενού» τα ΤΕΙ

gavrogou gia2

gavrogou gia2

Η επιχειρούμενη από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου «πανεπιστημιοποίηση» τμημάτων ΤΕΙ θα κυριαρχήσει στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Φιτιλιές» αναμένεται να ανάψει στην 86η Σύνοδο των πρυτάνεων το κυρίως θέμα που αφορά στην «πανεπιστημιοποίηση» τμημάτων ΤΕΙ.

Την Παρασκευή θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ το Σάββατο οι πρυτάνεις θα συνεδριάσουν παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Επίσης τη Σύνοδος θα απασχολήσουν και θέματα όπως η φοιτητική μέριμνα, κυρίως με τα προβλήματα στέγασης και σίτισης των φοιτητών, τα οποία έχουν προκύψει από την υποχρηματοδότηση.

Ειδική αναφορά θα γίνει στην υποστελέχωση των Πανεπιστημίων από μέλη ΔΕΠ και Διοικητικό Προσωπικό Παιδαγωγική Επάρκεια, στις Μεταπτυχιακές Σπουδέςκαι στην θέσπιση Ακαδημαϊκών κριτηρίων για την Πανεπιστημιοποίηση Τμημάτων ΤΕΙ.

Οι πρυτάνεις θα συζητήσουν θέματα όπως η κινητικότητα φοιτητών, οι νέες ευκαιρίες αξιοποίησης της έρευνας και χρηματοδότησης spinoffs-startups ενώ θα ενημερωθούν για όλες για τις συμπράξεις Πανεπιστημίων/ΤΕΙ.

Επίσης η Σύνοδος Αντιπρυτάνεων συζήτησε και θέματα που αφορούν σε αρμοδιότητες Φοιτητικής Μέριμνας.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ