Σύγχρονο δουλεμπόριο από κύκλωμα Πακιστανών

LATROMETANASTES SILIPSIΔεν είχαν κανένα δισταγμό να εμπορεύονται τα όνειρα, τις ελπίδες ακόμη και τις ζωές συμπατριωτών τους αλλά κι άλλων παράνομων μεταναστών. Δύο Πακιστανοί, ηλικίας 23 και 33 ετών, συνελήφθησαν και όπως προέκυψε από την έρευνα αποτελούν μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη διακίνηση λαθρομεταναστών, με σκοπό την προώθησή τους στο εξωτερικό.

Ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε δύο περιπτώσεις μεταφοράς συνολικά (25) λαθρομεταναστών ενώ διασαφηνίστηκαν οι ρόλοι, οι σχέσεις και η εγκληματική τους δραστηριότητα.

 

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η έρευνα ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα όταν στο Λούρο Πρέβεζας, συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 25χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 23χρονος δράστης είχε παραλάβει τον παράνομο μετανάστη από την Ανέζα Άρτας με τελικό προορισμό την Ηγουμενίτσα ενώ για τις «υπηρεσίες» του αυτές θα ελάμβανε χρηματική αμοιβή τόσο προκαταβολικά όσο και μετά την ολοκλήρωση της λαθρομεταφοράς.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 23χρονος είναι μέλος κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, στο οποίο συμμετείχε και 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Ανέζα Άρτας ενώ κατά τον έλεγχο, επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας εξακριβώθηκε ότι οι δύο δράστες συμμετείχαν την 14-09-2013 σε άλλη μία λαθρομεταφορά, κατά την οποία ως οδηγός και συνοδηγός οχήματος τύπου Van, μετέφεραν 24 λαθρομετανάστες, με σκοπό να τους προωθήσουν στο εξωτερικό ενώ τότε είχαν διαφύγει της σύλληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ