Σύγκλητος: Έντονη διαμαρτυρία κι απογοήτευση

PANEPISTHMIO IOANNINA 24Την έντονη διαμαρτυρία και την απογοήτευσή της εκφράζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αφορμή τα δημοσιεύματα για το Προεδρικό Διάταγμα του καταργεί το τμήμα Αρχιτεκτόνων, μεταφέρει το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στη Σχολή Θετικών Επιστημών και δεν ιδρύεται Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

 

Η Σύγκλητος η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής, θεωρεί ότι μία τέτοια εξέλιξη αγνοεί και είναι αντίθετη με τις μέχρι τώρα ειλημμένες αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Παράλληλα κάτι τέτοιο δεν συνιστά καθοιονδήποτε τρόπο εξορθολογισμό στη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αντίθετα, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία Τμημάτων και Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πλήττει την προοπτική ανάπτυξης του Ιδρύματος.

 

 Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επιμένει σταθερά στην πρόταση που κατέθεσε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία προτείνει την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, το Τμήμα Πληροφορικής, αφού μετονομαστεί σε Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, καθώς και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απευθύνεται στην κοινωνία των Ιωαννίνων και την καλεί να στηρίξει ενεργά και αποφασιστικά την παραπάνω πρόταση της Συγκλήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ