Σωρεία καταγγελιών: Μετέτρεψαν τις παραλίες σε τσιφλίκι τους….

PARALIA 13Πληθαίνουν τα παράπονα και οι καταγγελίες πολιτών που φτάνουν από πολλές παραλίες της Ηπείρου και αναφέρονται στη συμπεριφορά επιχειρηματικών… Πρόκειται για τις περιπτώσεις εκείνες όπου οι επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται τις πλαζ φέρονται ως να είναι τσιφλίκι τους αδιαφορώντας πλήρως για το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης.

Παράλληλα το τελευταίο διάστημα, τη μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν τα παράπονα παραθεριστών που αναφέρουν ότι φτάνοντας σε κάποια πλαζ πρώτα τους ζητούν να πληρώσουν και μετά θα τους σερβίρουν τον καφέ, το νερό ή το αναψυκτικό!!!

«Πρώτα πρέπει να πληρώσεις το λογαριασμό και μετά να σου φέρουν το νερό», ανέφερε χαρακτηριστικά έγκυρη πηγή, η οποία διαπίστωσε να συμβαίνει το ίδιο σε πολλές παραλίες της Ηπείρου.

Μάλιστα ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες συστάσεις καθώς κάτι τέτοιο δεν συνάδει ούτε με τη νομοθεσία αλλά και με τα νέα ήθη στον τουρισμό που πασχίζουν να καλλιεργήσουν φορείς και πολλοί επαγγελματίες του κλάδου.

Η ελεύθερη πρόσβαση και η χρήση των πλαζ είναι δημόσιο αγαθό, συνταγματικά κατοχυρωμένο. Αλλά αυτό πολλοί θέλουν να το αγνοούν με αποτέλεσμα είτε να απαγορεύουν την είσοδο σε όποιον θέλει να απλώσει την πετσέτα του και να μην χρησιμοποιήσει τις ξαπλώστρες ή να κάνουν παρατηρήσεις.

Αποτέλεσμα αυτής της νοοτροπίας είναι η παρέμβαση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία καταγράφεται για πρώτη φορά.

Ο κ. Απόστολος Δ. Οικονόμου, με έγγραφό του ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές ότι έχει γίνει αποδέκτης πολλών καταγγελιών πολιτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κακή νοοτροπία επιχειρηματιών που εκμεταλλεύονται καταστήματα και ξαπλώστρες στις πλαζ των περιοχών τους.

«Συγκεκριμένα οι ανωτέρω επιχειρηματίες, με νοοτροπία ιδιοκτησιακή, παρεμποδίζουν ποικιλοτρόπως την ελεύθερη άνευ περιορισμών πρόσβαση και χρήση των παραλιών από τους πολίτες. Παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος, γνωστοποιώντας στους ανωτέρω, ότι η πρόσβαση και χρήση των πλαζ, είναι δημόσιο αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν επιδέχεται περιορισμούς από κανένα», υπογραμμίζει στο έγγραφό του ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφέρειας Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ