Συστράτευση δυνάμεων για την τουριστική ανάπτυξη

GKOLAS SENTELES

GKOLAS SENTELESΘέματα συντονισμού σε δράσεις τουριστικής ανάδειξης του νομού Ιωαννίνων συζήτησαν ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού Νίκος Γκόλας, με το Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων, Γιάννη Σεντελέ που επισκέφτηκε γι’ αυτό το σκοπό το Δημαρχείο.

Κοινή διαπίστωση ήταν πως είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των δήμων του Νομού Ιωαννίνων προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα σε θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της περιοχής.

 

Όπως είπε ο κ. Μπέγκας μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο ο Δήμος Ιωαννιτών θα αναλάβει την πρωτοβουλία να καλέσει όλους τους Δήμους του νομού (Δημάρχους ή αρμόδιους αντιδημάρχους για τον τουρισμό) σε μια συνάντηση με αυτό ακριβώς το θέμα.

«Συμφωνούμε πως θα πρέπει να δούμε το νομό Ιωαννίνων στο σύνολο του, γιατί κανένας από μόνος του δεν μπορεί να πετύχει το μέγιστο αποτέλεσμα», ανέφερε σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Σεντελές.

«Θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση τη συνεργασία για να αναδείξουμε συνολικά ως νομός τα πολλά πλεονεκτήματα μας σε σχέση με άλλους «ανταγωνιστικούς» προορισμούς, αλλά και σε σχέση με την πολιτεία. Να γίνουμε πιο δυναμικοί, πιο απαιτητικοί και πολύ πιο άμεσοι στις αντιδράσεις μας», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Γκόλας.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν υπάρχει θέμα αντιπαλότητα των Δήμων με την περιφέρεια Ηπείρου – που ως γνωστόν διαχειρίζεται το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής Ηπείρου- , ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει θέμα αντιπαλότητας γιατί σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Θέλουμε την αρωγή και τη συνεργασία της περιφέρειας, δεν θέλουμε όμως να είμαστε απλοί παρατηρητές , αλλά να συμμετέχουμε στο σχεδιασμό διατυπώνοντας τις δικές μας προτάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ