ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώνεται η καταστροφή της κτηνοτροφίας

DODONH 17 7 13

DODONH 17 7 13Για ολοκλήρωση του εγκλήματος που συντελέστηκε σε βάρος της κτηνοτροφίας της Ηπείρου κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα με αφορμή τις τιμές της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη προς τους παραγωγούς της περιοχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει τις τραγικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης και καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες σε όσους έλαβαν την απόφαση.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει:

 

Δυστυχώς, με τη νέα ανακοίνωση της Δωδώνης και τις νέες, χαμηλότερες, τιμές που δίνουν στους κτηνοτρόφους, επαληθεύονται για ακόμη μια φορά οι φόβοι και οι ανησυχίες μας για το έγκλημα που συντελέστηκε στην Ήπειρο με το ξεπούλημα της βιομηχανίας.

Με πρόσχημα τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι δύσκολα συμβιβάζονται κι ενώ είναι γνωστές οι ιδιαιτερότητες της παραγωγής σε ό,τι αφορά την περιεκτικότητα λιπαρών στο συγκεκριμένο γάλα, οι νέοι ιδιοκτήτες έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή στη μικρή παραγωγή. Διαλύεται οριστικά η παραγωγική βάση της πιο φτωχής Περιφέρειας της Ευρώπης, που δεν είναι άλλη από την Ήπειρο.

Όσοι στήριξαν την ιδέα της ιδιωτικοποίησης θα πρέπει να ντρέπονται για τη σημερινή αναπόφευκτη εξέλιξη, να απολογηθούν στους ανθρώπους του μόχθου και να κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους για το κακό που προκάλεσαν στην Ήπειρο.

Για μας το θέμα της Δωδώνης δεν έκλεισε ποτέ. Αποτελεί ανοιχτή πληγή που σαν αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς δεσμευόμαστε να κλείσουμε. Ήδη η νομική υπηρεσία του κόμματος επεξεργάζεται την απάντηση του εκκαθαριστή της ΑΤΕ σε πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σύμβαση αγοραπωλησίας.

Σημειώνουμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών, μέσω του εκκαθαριστή της ΑΤΕ, αρνήθηκε να δώσει στους εκπροσώπους του ελληνικού λαού αντίγραφο της σύμβασης, με το πρόσχημα «συμφωνίας εμπιστευτικότητας» μεταξύ δημοσίου και αγοραστών. Αυτό έρχεται να επαληθεύσει για μια ακόμη φορά την ανησυχία μας για το περιεχόμενο της σχετικής σύμβασης, αν υπάρχει τέτοια.

Καλούμε όλους τους Ηπειρώτες να σταθούν στο πλευρό των κτηνοτρόφων και στο ύψος των περιστάσεων, για τη διάσωση της παραγωγικής βάσης της Ηπείρου, για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ