ΣΥΡΙΖΑ: Κλείνει πόρτες συνεργασίας στο Δήμο Ιωαννιτών

SYRIZA

SYRIZAΤο σχέδιο διακήρυξης της δημοτικής παράταξης που θα μετέχει στις εκλογές του Μαΐου, έχοντας τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκε στη δημοσιότητα με την σημείωση ότι αποτελεί τη βάση διαλόγου και συνεργασιών.

Με το συγκεκριμένο κείμενο ασκείται δριμεία κριτική στις παρατάξεις που διοίκησαν μέχρι σήμερα το Δήμο Ιωαννιτών και ουσιαστικά κλείνει κάθε πόρτα πιθανής συνεργασίας με την Ενότητα Πολιτών.

 

«Αυτή η «μνημονιακή αυτοδιοίκηση» ενισχύεται και από την πλήρη αποτυχία των προσωποπαγών, δημαρχοκεντρικών πολυσυλλεκτικών και παραλυτικών μορφωμάτων που τις τελευταίες τετραετίες διοικούν εναλλάξ την πόλη μας, στη λογική μιας ξεπερασμένης πελατειακής διαχείρισης με αποκλειστικό και μόνο στόχο την νομή της τοπικής εξουσίας, την διατήρησή της και τη διαιώνισή της χωρίς σχέδιο και όραμα για την πόλη και τους δημότες» σημειώνεται στη διακήρυξη της κίνησης «τρία κλικ Αριστερά».

Με τη διακήρυξη γίνονται απολύτως σαφείς οι συνεργασίες που επιδιώκει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι καλεί «σε συστράτευση πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που αντιμάχονται τις μνημονιακές πολιτικές στην αυτοδιοίκηση, απορρίπτουν τον «Καλλικράτη» και μάχονται για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των δημόσιων αγαθών και υποδομών».

Στην ανακοίνωση που συνοδεύει τη διακήρυξη σημειώνεται ότι στόχος της είναι να εργαστεί για μία νικηφόρα πορεία στο Δήμο ώστε να ανατραπούν οι μνημονιακές παρατάξεις «που είτε βρίσκονται σε αφωνία είτε χύνουν κροκοδείλια δάκρυα αλλά συναποτελούν τους συνέταιρους της μνημονιακής συγκυβέρνησης στην τοπική κοινωνία».

Τέλος καλεί την Κυβέρνηση να μην επιμείνει στην μεθόδευσή της για την παράνομη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 18 και 25 Μαΐου, αντί της 25ης Μαΐου και 1ης Ιουνίου που είναι το ορθό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ