Συντονιστικό… Σταδιακή επιστροφή στους φυσιολογικούς ρυθμούς!

asintonorgano

asintonorgano

Ομαλή εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας και σταδιακή επιστροφή στους φυσιολογικούς ρυθμούς… Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε από την συνεδρίαση του Συντονιστικού που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Τις ανακοινώσεις αυτή την φορά έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο οποίος μεταφέροντας την ενημέρωση και τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων, είπε ότι όλα τα στοιχεία συγκλίνουν πως ο σεισμός του Σαββάτου ήταν ο κύριος.

Για το επόμενο διάστημα θα σημειώνονται συχνές σεισμικές δονήσεις, μικρού μεγέθους, ωσότου υπάρξει πλήρης εκτόνωση της σωρευμένης ενέργειας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι την Τρίτη οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά μένουν τα σχολεία στους Δήμους Ιωαννίνων, Ζίτσας και Πωγωνίου, για την ολοκλήρωση των ελέγχων. Η απόφαση αφορά μόνο τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό πρέπει να βρίσκεται στις θέσεις του, προκειμένου εκτός των άλλων, να διευκολυνθεί και το έργο των συνεργείων που πραγματοποιούν ελέγχους καταλληλότητας των κτιρίων.

Ειδικά για το Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς, μαθήματα δεν πραγματοποιηθούν καθ΄ όλη την τρέχουσα εβδομάδα.

Παράλληλα, άμεσα θα συσταθούν συνεργεία από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων προκειμένου να γίνουν έλεγχοι σε διατηρητέα κτίρια και βυζαντινά μνημεία.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις στην Πανεπιστημιούπολη, όπως ανέφερε ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης ελέγχθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου και θα ακολουθήσει έλεγχος κι από το ΤΑΣ.

Έλεγχος έγινε και στις φοιτητικές κατοικίες χωρίς να καταγραφεί κανένα πρόβλημα. Ο πρύτανης κάλεσε τους φοιτητές να επιστρέψουν στα Γιάννινα και στις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας θα επιστρέψει και πάλι την Πέμπτη, προκειμένου να γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης τόσο για την σεισμική δραστηριότητα όσο και για την κατάσταση των κτιρίων αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ