Συνταξιούχος αστυνομικός κυνηγούσε παράνομα!

BALTOS KYNHGOS

BALTOS KYNHGOSΣτο…δόκανο της θηροφυλακής έπεσε ένας συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος κυνηγούσε παράνομα στον Αμβρακικό, στην περιοχή της Στρογγυλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνταξιούχος αστυνομικός βρίσκονταν σε βάρκα που κινούνταν με κουπιά και για αρκετές ώρες κυνηγούσε σε σημεία που απαγορεύεται η θήρα.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους θηροφύλακες χωρίς να προβάλει καμία δικαιολογία.

Από τον έλεγχο που έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost.gr διαπιστώθηκε ότι είχε παραποιήσει την καραμπίνα, προκειμένου να παίρνει περισσότερα φυσίγγια, ενώ στη βάρκα είχε 23 σκοτωμένα παπιά.

Η ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας

Στην ανακοίνωση που δόθηκε από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, αναφέρεται:

Θηροφύλακες της Ε΄ Κ.Ο.Η. κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, άκουσαν πυροβολισμούς σε κάποιο σημείο και έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση την περιοχή του βάλτου ανάμεσα στις περιοχές Πέτρα – Στρογγυλή.

Λίγη ώρα μετά, σε μπλόκο που στήθηκε σε σημείο του βάλτου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας ημεδαπός, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος διώκεται πλέον για παραβάσεις του νόμιμου περί θήρας.

Ο συλληφθείς βρέθηκε να έχει θηρεύσει 23 παπιά στην περιοχή του βάλτου, όπου κυνηγούσε παράνομα, χρησιμοποιώντας μία μικρή ξύλινη βάρκα με κουπιά, καθώς επίσης μία ηχομιμητική συσκευή, ενώ είχε και παραποιημένο το κυνηγετικό του όπλο (καραμπίνα), ώστε να χωρά περισσότερα φυσίγγια.

Ο συλληφθείς δεν διέθετε άδεια θήρας και δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα των μελών κανενός Κυνηγετικού Συλλόγου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για άσκηση θήρας σε απαγορευμένη περιοχή, για παράνομη θήρευση ειδών της άγριας πανίδας, για παράνομη χρήση ηχομιμητικών συσκευών, καθώς επίσης και για τη χρήση παραποιημένου όπλου.
Τα μέσα που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς κατασχέθηκαν, ενώ τα παπιά τέθηκαν σε δημοπρασία, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, σε κατάστημα της περιοχής.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει αφενός τη διαρκή και στοχευμένη δράση και παρουσία της Θηροφυλακής της Ε΄ Κ.Ο.Η. για την εξάλειψη του φαινομένου της λαθροθηρίας στην περιοχή και αφετέρου, ότι οι κατά καιρούς συλληφθέντες δεν ανήκουν στην κυνηγετική οικογένεια.

Η προσπάθεια αυτή, τονίζει το ΔΣ της Ε΄ Κ.Ο.Η., για τη νόμιμη άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας στις ζώνες όπου επιτρέπεται η θήρα στον Αμβρακικό και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος από ενέργειες αντίθετες προς αυτήν, θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ