Συνταξιούχοι πανεπιστημιακοί γιατροί πολλαπλασιάζουν στην Αλβανία τα εισοδήματά τους!

giatroi alvania

giatroi alvaniaΤα ονόματα διακεκριμένων πανεπιστημιακών γιατρών των Ιωαννίνων, φιγουράρουν σε ιδιωτική κλινική που ξεκινά τη λειτουργία της στους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας.

Πρόκειται για «πρώτα ονόματα» της τοπικής ιατρικής κοινότητας, τα οποία βέβαια οι Αλβανοί χρησιμοποιούν ήδη στη «βιτρίνα» για να προσελκύσουν ασθενείς.

Σχεδόν όλοι έχουν συνταξιοδοτηθεί σχετικά πρόσφατα. Οι παχυλές συντάξεις όμως των πανεπιστημιακών προφανώς δεν τους αρκούν και αναζητούν επιπλέον εισόδημα στη γείτονα χώρα.

Σημειώνεται ότι μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται στην Ελλάδα, ως ιδιώτες, όμως στην περίπτωση αυτή, χάνουν ένα μεγάλο μέρος από τη σύνταξή τους.

Είναι άγνωστο αν ισχύει το ίδιο από τη στιγμή που πιάνουν δουλειά στη γείτονα χώρα.

Η ιδιωτική κλινική στους Αγίους Σαράντα, αποτελεί παράρτημα μιας από τις μεγαλύτερες που λειτουργούν στα Τίρανα. Η κίνηση αυτή ήδη προκαλεί αντιδράσεις στην περιοχή, καθώς όπως αναφέρουν ιατρικοί κύκλοι, δεν έχει διασφαλίσει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.

Μάλιστα σύλλογοι και οργανώσεις της Αλβανίας, προχωρούν ήδη σε συγκεκριμένες καταγγελίες και αναμένεται να υπάρχουν άμεσα εξελίξεις.

Όπως δε αναφέρουν το τελευταίο διάστημα, ιδιωτικές κλινικές ή ιδιωτικά πολυιατρεία ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, σε διάφορες πόλεις της χώρας, με την παρουσία Ελλήνων γιατρών να έχει σχεδόν μόνιμο χαρακτήρα.

Και δεν πρόκειται για ιδιώτες, αλλά και για γιατρούς που υπηρετούν το δημόσιο σύστημα υγείας της Ελλάδας, αλλά προσφέρουν υπηρεσίες και στη γείτονα.

Η κρίση μπορεί να αναγκάζει πολλούς νέους επιστήμονες να αναζητούν στο εξωτερικό την τύχη τους, στις περιπτώσεις αυτές όμως πρόκειται είτε για συνταξιούχους, είτε για φτασμένα ονόματα, που πολλαπλασιάζουν τα εισοδήματά τους.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ