Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση ΑΕ

anakiklosi vipe

anakiklosi vipeΣυνεχίστηκαν για τέταρτη ημέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.», στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων εξ αιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων, από την εργοδοσία, κλήθηκε η αστυνομία στους χώρους της μονάδες, προκειμένου να υποβληθούν μηνύσεις και να σπάσει η απεργία.

Όπως σημειώνεται, η συγκεκριμένη εργοδοσία ακολουθεί την πάγια τακτική όλων των επιχειρηματιών και των κυβερνήσεων που άλλωστε τους υπηρετούν. Επιχειρεί να περάσει τη λογική στους εργαζόμενους ότι είναι μονόδρομος γι αυτούς να υποταχθούν. Ότι δεν έχουν κανένα άλλο δρόμο από το να διαλέξουν ή την ανεργία ή τη μείωση μισθών. Ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο απ’ το να δουλεύουν ως σύγχρονοι δούλοι, να βάζουν καθημερινά σε ρίσκο την υγεία τους και τη ζωή τους στον απέραντο και επικίνδυνο σκουπιδότοπο που αποτελεί το συγκεκριμένο εργοστάσιο, για να αυξάνονται τα κέρδη του επιχειρηματία.

Το σωματείο Ι/Υ Ιωαννίνων καλεί τους εργαζόμενους της Ανακύκλωσης να συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους. Να μην επιτρέψουν στην εργοδοσία να πετύχει τον στόχο της να τους διαιρέσει και να αυξήσει ακόμη παραπέρα την εκμετάλλευση.

Να μην κάνουν βήμα πίσω από τα δικαιώματά τους: για σταθερή και πλήρη εργασία, για να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις, για καμία μείωση μισθών, για μισθούς με βάση τις ανάγκες μας, για μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. Να παλέψουν ενάντια στο σύνολο των νέων μέτρων και μνημονίων που προωθεί η κυβέρνηση και η Ε.Ε. για να κερδίζουν οι μεγάλοι όμιλοι.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ