Συνεχίζεται η λεηλασία της άγριας πανίδας- Νέες συλλήψεις

lagos la1

lagos la1ΦΩΤΟ

Δύο άτομα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ καθώς βρέθηκε να έχουν θηρεύσει παρανόμως έναν λαγό.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε από Θηροφύλακες της Ε΄ ΚΟΗ λίγο πριν τις δέκα το βράδυ, στην Επαρχιακή οδό Ιωαννίνων – Αμπελοχωρίου, σε διερχόμενο Ι.Χ, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, βρέθηκε ένας λαγός βάρους 2,5 κιλών, που είχε θηρευτεί πριν από λίγα λεπτά.

Στο Ι.Χ βρέθηκαν ακόμη 2 κυνηγετικά όπλα, «δεμένα», εντός της θήκης τους. Το ένα εκ των δύο όμως ήταν παραποιημένο ώστε να χωρά μέχρι οκτώ φυσίγγια.

lagos la2Ο λαγός κατασχέθηκε, όπως επίσης τα δύο κυνηγετικά όπλα και ακόμη 17 φυσίγγια για τριχωτά θηράματα, μία φυσιγγιοθήκη με άλλα 30 φυσίγγια, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 10 εκατοστών, 2 φορητοί πομποδέκτες (VHF), 3 μεγάλες κροτίδες και ένας φακός, με βάση προσαρμογής σε κάνη όπλου.

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ, ενώ τα δύο άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Στο Ι.Χ επίσης βρέθηκαν και δύο σκύλοι ιχνηλασίας και δίωξης τριχωτών θηραμάτων.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκαν την επομένη στον Εισαγγελέα και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Δυστυχώς πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που έρχεται να επιβεβαιώσει την ανησυχία και τον προβληματισμό της κυνηγετικής οικογένειας, για όσους επιμένουν να αγνοούν τους γραπτούς και άγραφους κανόνες άσκησης της θήρας.

Από την άλλη, το περιστατικό επιβεβαιώνει την ξεκάθαρη και αμετάκλητη απόφαση των εκπροσώπων της Ε’ ΚΟΗ, να αντιμετωπίσουν με πυγμή και αποφασιστικότητα τους παραβάτες της νομοθεσίας, αλλά και όσους προσβάλουν την κυνηγετική δραστηριότητα.

Τέλος, στην παλιά Εθνική οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων στην περιοχή του Δρίσκου, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες σε νόμιμο έλεγχο που διενήργησαν σε διερχόμενο Ι.Χ, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, εντόπισαν και κατέσχεσαν ένα κυνηγετικό όπλο (δίκανο) εκτός θήκης.

Το όπλο κατασχέθηκε και σε βάρος των τριών ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ