Συνεργασία με φορείς για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι

zhros politismos

zhros politismos«Πιστεύουμε στις συνέργειες Δήμου και συλλόγων, αλλά και ανάμεσα σε συλλόγους όπου αυτό είναι εφικτό και θα είμαστε πάντα αρωγοί στο έργο σας, με στόχο τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας». Αυτό τόνισε κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων από την περιοχή των πρώην Δήμων Φιλιππιάδας και Ανωγείου ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γκάρτζιος, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού και τουρισμού.

Και ο κ. Γκάρζτιος πρόσθεσε: «Σήμερα σας καλέσαμε εδώ για να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε το καλεντάρι των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού με προτεινόμενο τίτλο «Πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Ζηρού 2015».

Θα θέλαμε να μας αποστείλετε όσο πιο σύντομα γίνεται και αν είναι δυνατόν μέχρι το τέλος Απριλίου, τις εκδηλώσεις που προτίθεστε να διοργανώσετε το φετινό καλοκαίρι, με τις αναλυτικές ημερομηνίες.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να καταρτιστεί το καλεντάρι των καλοκαιρινών εκδηλώσεων σε όλο τον Δήμο μας και να τύχει ιδιαίτερης προβολής, αλλά και στήριξης από την πλευρά μας στο μέτρο των δυνατοτήτων που υπάρχουν»

Επίσης ο κ. Γκάρτζιος ζήτησε τη συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των συλλόγων στις εκδηλώσεις του Δήμου, ενώ ανήγγειλε επικείμενη συνεργασία με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος για την διοργάνωση κοινής εκδήλωσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηπειρώτικες όχθες» στον χώρο των πηγών του Αγίου Γεωργίου. Ακόμη ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού και τουρισμού, αναφέρθηκε στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να επιχορηγηθεί ένας σύλλογος για έξοδα εκδηλώσεων και όχι λειτουργικών δαπανών, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χασίδης Χρήστος που παρακολούθησε την συζήτηση, όπως και ο αντιδήμαρχος κ. Παπαβασιλείου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Ξώνα Γεωργία, Καραπάνου Αναστασία και Κατραχούρας Κωνσταντίνος, διευκρίνισε ότι οι δυνατότητες του Δήμου για οικονομική στήριξη των συλλόγων είναι περιορισμένες, ωστόσο, σημείωσε, μπορεί να υπάρξει βοήθεια σε υλικοτεχνική υποδοχή.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη μέσα σε άριστο κλίμα και πνεύμα συνεργασίας, πήραν τον λόγο εκπρόσωποι όλων των συλλόγων που ήταν παρόντες και αναφέρθηκαν στις εκδηλώσεις που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν, κάνοντας και αρκετές προτάσεις για περαιτέρω δραστηριότητες.

Ανάλογη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Απριλίου στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό κατάστημα Θεσπρωτικού, ενώ συμφωνήθηκε στις αρχές του Μαΐου να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, με πιο συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά και ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής εκδηλώσεων όπου αυτές δεν είναι σταθερές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ