Συνελήφθησαν οι ιερόσυλοι που χτυπούσαν σε Πωγώνι και Κόνιτσα… Αναγνωρίστηκαν κι από αυτόπτη μάρτυρα

AS MERTZIANHΜετά από την επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας και τα αυστηρά μέτρα που είχαν ληφθεί τον τελευταίο μήνα στα χωριά της μεθορίου με αυξημένες περιπολίες αλλά και φύλαξη καίριων στόχων και με τη συνεργασία των αλβανικών αρχών, συνελήφθησαν οι δύο από τους τρεις ιερόσυλους δράστες.

Όπως είχε αναφέρει από χθες το Epiruspost.gr, μετά τις διαρρήξεις σε Μόλιστα και Γαναδιό, είχε αναπτυχθεί ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας.

 

Όμως, οι τρεις Αλβανοί που αναζητούνταν είχαν προλάβει ήδη να περάσουν τα σύνορα. Από τις ελληνικές αρχές είχε ενημερωθεί η Αλβανική αστυνομία, η οποία από την πλευρά της είχε αναπτύξει ανάλογης κλίμακας επιχείρηση, μεταφέροντας κι αναπτύσσοντας ακόμη και ειδικές δυνάμεις.

Κοντά στο χωριό Ραντάτι, στην ευρύτερη περιοχή του Λεσκοβικίου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο από τους τρεις δράστες.

Λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρητς μεταφέρθηκαν στον αλβανικό τελωνειακό σταθμό της Μέρτζιανης όπου εκεί ανακρίθηκαν και από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές, ενώ όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες αναγνωρίστηκαν κι από αυτόπτη μάρτυρα, κάτοικο της περιοχής της Κόνιτσας.

Πρόκειται για δύο Αλβανούς του κοινού ποινικού, που δεν εμπλέκονται σε κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας.

Όπως ανέφεραν οι Αλβανοί αστυνομικοί στους Έλληνες συναδέλφους τους ανάλογες κλοπές με αυτές που καταγράφηκαν τους τελευταίους μήνες στα χωριά του Πωγωνίου και της Κόνιτσας έχουν σημειωθεί και σε χωριά από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Η συνεργασία της αστυνομίας της Ηπείρου με την Αλβανική, στην περίπτωση αυτή υπήρξε άψογη και αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματική.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία για την έκδοση των δύο δραστών, η οποία μπορεί να καταστεί εξ ίσου αποτελεσματική, με δεδομένο ότι θα υπάρξει η ανάλογη βούληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ