Συνήλθε το Συντονιστικό… Ευθύμιος Λέκκας: Προς εκτόνωση η σεισμική δραστηριότητα

asin

asinΌσο περνούν οι ώρες τόσο μεγαλύτερη γίνεται η αισιοδοξία της επιστημονικής κοινότητας για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στο Νομό Ιωαννίνων.

Λίγο μετά τις έντεκα συνήλθε το Συντονιστικό της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο ενημέρωσε διεξοδικά ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας για όλα τα δεδομένα.

Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε τόσο αισιόδοξος και δήλωσε πως το φαινόμενο εκτονώνεται και τα δεδομένα δείχνουν ότι ο σεισμός του Σαββάτου ήταν και ο κύριος.

«Από χθες το βράδυ έχουμε μειωμένο αριθμός σεισμών και με μικρότερο μέγεθος. Πιστεύω κι αυτό είναι το συμπέρασμα της επιστημονικής κοινότητας ότι μπαίνουμε σε εκτόνωση… Οδηγούμαστε σε υποβάθμιση του φαινομένου και σε αποκλιμάκωση», επεσήμανε ο κ. Λέκκας.

Ενώπιον όλων των εκπροσώπων της περιοχής επανέλαβε τα στοιχεία για το ρήγμα των Ιωαννίνων και εξήγησε ότι ο σεισμός ήταν ιδιαίτερος λόγω του τρόπου που εξελίχθηκε η εικόνα κατά τις πρώτες ώρες.

«Είχαμε έναν σεισμό ιδιόμορφο που μας ανησύχησε αλλά εξελίσσεται κανονικά» σημείωσε και κατέληξε σημειώνοντας ότι η διαχείριση της έκτακτης κατάστασης έγινε με προσοχή και αποτελεσματικότητα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ