Συνέχεια για το φεστιβάλ «Β’ Θεατρική Άνοιξη»

ARABONIASTIKIAΈνας δεύτερος κύκλος παραστάσεων ξεκινάει αυτή την Τετάρτη στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Β’ Θεατρική Άνοιξη» που οργανώνει του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Μετά τις παραστάσεις του «Δηλητήριου» το «Καμπέρειο» θα φιλοξενήσει δύο ακόμη θεατρικές παραγωγές, μιας και ο θίασος «UBUNTU» εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει μία ηθοποιός του αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ και έτσι το έργο «Η χαμένη τιμή της Κatharina Blum» του Heinrich Böll που είχε προγραμματισθεί για Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Μαΐου στον Πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» δεν θα παρουσιαστεί.

 

Με μία μόνο παράσταση στην Ήπειρο, την Τετάρτη 30 Απριλίου, ώρα 9.00′ το βράδυ, η «Περσινή αρραβωνιαστικιά» της Ζυράννας Ζατέλη θα ανοίξει τον δεύτερο κύκλο παραστάσεων του φεστιβάλ, έχοντας συντελεστές: Εισαγωγή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου, Ερμηνεύουν οι: Ξένια Θεμελή, Σύρμω Κεκέ, Τατιάνα Άννα Πίττα, Μουσική: costinho (Κωστής Ζουλιάτης), Σκηνικός χώρος – Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού, Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα, Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή, Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Κοντογούρη, Ιωάννα Μπογδάνου.

Η «Περσινή αρραβωνιαστικιά» μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο έχοντας μια πολύ επιτυχημένη πορεία στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» και εξαιρετικές κριτικές. Διάρκεια παράστασης: 70′. Το ομώνυμο βιβλίο κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Καστανιώτη». – Τιμή εισιτηρίου 12 €, φοιτητικό, ανέργων 10 €. Προπώληση εισιτηρίων: Rock Shop (Πουτέτση 1α), Iris (Γρηγορίου Σακκά 20), Αναγνώστης (Πυρσινέλλα 11), Πρόκος (Κ. Κατσαδήμα 7). Οι παραστάσεις του φεστιβάλ πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Χορηγός επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Στη συνέχεια το φεστιβάλ «Β’ Θεατρική Άνοιξη» θα φιλοξενήσει τις παραστάσεις του έργου «Καληνύχτα ντε….» που είναι διασκευή του διηγήματος του Δημήτρη Χατζή «Μαργαρίτα Περδικάρη» και του θεατρικού έργου «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου. Οι παραστάσεις αυτές θα δοθούν στο θέατρο «Καμπέρειο»από Πέμπτη 8 έως Κυριακή 11 Μαΐου, με ώρα έναρξης 9.00′ το βράδυ.

Εφόσον επιθυμείτε να έχετε κάποιο ξεχωριστό ρεπορτάζ για την παράσταση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον σκηνοθέτη της κ. Δημήτρη Αγαρτζίδη στο τηλ. 6974 065458

Έτοιμες οι ιστοσελίδες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων
στο διαδίκτυο

[www.dipetheioannina.eu]

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημιουργία των ιστοσελίδων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων. Ο ιστότοπος βρίσκεται στη διεύθυνση www.dipetheioannina.eu και παρουσιάζει πλήρως το ιστορικό του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, από την ίδρυση του το 1983 μέχρι σήμερα όπως και το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα παρουσιάζεται σε ειδική ενότητα όλο το ιστορικό των παραγωγών που έχουν ανέβει από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με αναλυτικούς πίνακες για τα έργα που έχουν ανέβει από τις 4 σκηνές του Θεάτρου και καταχώρηση όλων των καλλιτεχνικών συντελεστών, των χώρων παραστάσεων, των τόπων περιοδειών, των ηθοποιών κ.α.

Επιπλέον, οι ιστοσελίδες σταδιακά εμπλουτίζονται με τις αφίσες των παραγωγών και διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό από τις παραστάσεις (η ενότητα αυτή βρίσκεται υπό τελική διαμόρφωση και αναρτάται σταδιακά).

Το επόμενο βήμα (προγραμματισμένο για τις επόμενες μέρες) είναι η συστηματική διάδοση του ιστότοπου σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, κλπ), η δημιουργία κοινού, η λειτουργία του συστήματος νέων – ανακοινώσεων σε πραγματικό χρόνο και η οργανική διείσδυση στα αποτελέσματα Google.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ