Συνάντηση για το νέο ΕΣΠΑ

ESPA 4Στην Αθήνα θα βρεθεί την Πέμπτη ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν.Δένδια. Στη συνάντηση γνωριμίας θα εξεταστεί ο προγραμματισμός της Ελλάδας για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, αλλά και προγράμματα του ΕΣΠΑ για τα οποία η Κομισιόν εκδηλώνει ειδικό ενδιαφέρον.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή ενέκρινε στα τέλη Μαΐου το ελληνικό ΕΣΠΑ -το τρίτο πρόγραμμα που ενέκρινε μετά της Δανίας και της Γερμανίας- συνολικού ύψους 26 δισ. ευρώ.

 

Με την απόφαση αυτή δόθηκε το «πράσινο φως» για την έναρξη των προκηρύξεων στους τομείς της απασχόλησης-εκπαίδευσης-κατάρτισης νέων, της ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, της αντιμετώπισης της φτώχειας, της υποστήριξης ανέργων για δημιουργία επιχειρήσεων, της απασχόλησης ανέργων σε δράσεις κοινωφελούς εργασίας και την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών (Εξοικονομώ κατ’ Οίκον).

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα ο Επίτροπος είχε τονίσει ότι «στην Ελλάδα άρχισε ήδη μια συνολική αλλαγή κουλτούρας, που θα διαρκέσει ακόμη πολύ καιρό».

Είχε επίσης επισημάνει τη διαπίστωσή του, από τις συζητήσεις του με πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, πως υπάρχει μια κατανόηση για αυτή την αλλαγή, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, και από την σκοπιά όλων αυτών, όπως είχε αναφέρει, η κρίση υπήρξε μια «καταιγίδα κάθαρσης», ακόμη και αν ήταν επώδυνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ