Στ. Καλογιάννης: Εξηγήσεις για την Ιόνια και το τμήμα Κλόκοβας

KALOGIANNHS S 8 4

KALOGIANNHS S 8 4«Η απάντηση είναι κατηγορηματική. Η Ιόνια Οδός υλοποιείται στη βάση της αρχικής της σύμβασης. Όπως δηλαδή έχει κυρωθεί από τη Βουλή. Τι συμβαίνει με την Κλόκοβα; Ότι γίνονταν πριν, αυτό γίνεται και τώρα. Η χάραξη προβλέπει περιμετρική πορεία στο βουνό. Επί της πρότασης αυτής είχαν κατατεθεί το 2006 και 2007 αιτήσεις ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν έχουν εκδικαστεί μέχρι σήμερα. Το Υπουργείο εξετάζει την βέλτιστη χάραξη για την Ιόνια Οδό».

 

Με την δήλωση αυτή που έκανε στη διάρκεια του πρώτου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ηπείρου ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης θέλησε να βάλει τέλος στα σενάρια των τελευταίων ημερών που έχουν ξεσηκώσει στην κυριολεξία την Αιτωλοακαρνανία στο πόδι περί κουρέματος της Ιόνιας Οδού.

Το θέμα βέβαια του τμήματος Παλιοβούνα- Κλόκοβα δεν κλείνει και η επανάληψη του σεναρίου αντίστοιχου του Ε-65 όπου το τελευταίο τμήμα της σύνδεσης με την Παναγιά είναι μπλοκαρισμένο στο ΣτΕ και προς το παρόν αναβάλλεται η κατασκευή του ίσως είναι η πιο πιθανή.

 

Ο κ. Καλογιάννης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υποστήριξε ως την βέλτιστη τη λύση που έχει επιλεγεί ώστε να συνεχιστούν τα έργα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ενώ έκανε γνωστό ότι παραδόθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου τα τεχνικά δελτία για το έργο του οδικού άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς.

Θετικές εξελίξεις προέβλεψε για το δρόμο Ακτίου Αμβρακίας, μετά την εξαγορά της αναδόχου που είχε και τα τέσσερα τμήματα του έργου ενώ τέλος σημείωσε ότι στόχος είναι να παραδοθεί μέχρι το καλοκαίρι ένα λειτουργικό κι αυτοτελές τμήμα στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ