Στροφή Τσιρώνη υπέρ των ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα

ASA

ASA

Υπέρ των Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στον τομέα των αποβλήτων τάχθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης κατά το συνέδριο, που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Χίλτον, με θεματική «Διαχείριση Απορριμμάτων: καλές πρακτικές – χρηματοδότηση. Αυτοδιοίκηση-Ιδιωτικός τομέας».

Ανέφερε ότι η τεχνολογία επιτρέπει σήμερα win-win λύσεις και για τον πολίτη και για την επιχειρηματικότητα, ενώ αναφερθείς στα μεγέθη των έργων διαχείρισης απορριμμάτων, τόνισε ότι θα δημιουργηθούν 16.000 θέσεις εργασίας και κύκλος εργασιών 2 δις. ευρώ.

“Δεν έχει καμία εμμονή ούτε η κυβέρνηση ούτε οι συναρμόδιοι υπουργοί με το εάν η διαχείριση θα γίνεται μέσω του Ιδιωτικού Τομέα του Δημόσιου Τομέα ή μέσω μίας σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Αυτά που μας ενδιαφέρουν είναι το κόστος διαχείρισης, η διάρκεια της σύμβασης, η χωροθέτηση και εν τέλει η αξιοποίηση του υπολείμματος”.

Οι παλινωδίες πάντως στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν οδηγήσει σε σημαντικές καθυστερήσεις, μεταξύ των άλλων και την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία είχε δρομολογήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή της μονάδας ΑΣΑ, με την σύμπραξη ιδιωτών.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ