Στρατόπεδο κι απαλλοτριώσεις καθυστερούν την Ιόνια

DROMOS GEFYRA

DROMOS GEFYRAΣοβαρά εμπόδια στην επιτάχυνση των έργων της Ιόνιας Οδού βλέπει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου. Εμπόδια που σχετίζονται τόσο με τις απαλλοτριώσεις όσο και με την απόδοση τμήματος του στρατοπέδου στο Αβγό, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.

Ο κ. Καχριμάνης έχει απευθύνει σχετικό έγγραφο στα αρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Εθνικής Άμυνας, με το οποίο ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών για την παράδοση του στρατοπέδου αλλά και για τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται για την κατασκευή της Ιόνιας.

 

Επισημαίνει δε ότι η καθυστέρηση που υπάρχει ενδέχεται να οδηγήσει εκτός χρονοδιαγράμματος την ολοκλήρωση του έργου μέχρι το τέλος του 2015.

Όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις στο στρατόπεδο Αβγού εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και σήμερα πυρομαχικά, τα οποία πρέπει να μεταφερθούν αλλού: “Το Υπουργείο Εθν. Άμυνας – είπε- δεν έκανε τίποτε μέχρι σήμερα για την απομάκρυνσή τους, ώστε στη συνέχεια να παραδοθεί το στρατόπεδο για την εκτέλεση του έργου”.

Όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις, ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι “πρέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος της επίταξης για το τμήμα εκτός στρατοπέδου για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο. Αλλιώς – κατέληξε- θεωρώ ότι είναι αμφίβολο αν αυτό τελειώσει το 2015”.

Καταλήγοντας ζήτησε από τα αρμόδια Υπουργεία να κινηθούν πιο δραστήρια και να τελειώσουν τις διαδικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ