Στο τραπέζι η οριοθέτηση του ποταμού Αράχθου

tsirogianis olga

tsirogianis olga

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων κ. Χρήστου Τσιρογιάννη πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων στην Αθήνα στις 3 και 4 Αυγούστου με σημαντικότερη αυτή με την Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος και από τον Διευθυντή Προγραμματισμού, Οργάνωσης και ΤΠΕ κ. Σπύρο Τζαχρήστα, αφού συνεχάρη την κα Γεροβασίλη για το νέο της αξίωμα, της ευχήθηκε καλή θητεία, στη συνέχεια συζήτησαν σειρά θεμάτων που αφορούν το Δήμο Αρταίων, για τα οποία και η ίδια συνέβαλε στην προώθησή τους στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, με κύριο το θέμα της οριοθέτησης του ποταμού Αράχθου.

Για το θέμα αυτό, υπήρξε συνάντηση και με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ. Ιάκωβο Γκανούλη και συζήτησαν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να δοθεί λύση τόσο στο θέμα της οριοθέτησης, όσο και στην αντιπλημμυρική θωράκιση. Επίσης, συνάντηση πραγματοποίησε με φορείς του Πράσινου Ταμείου και συζήτησαν το θέμα χρηματοδότησης σχετικά με την αντιπυρική προστασία της Βαλαώρας, καθώς και με την αποκατάσταση του Παλαιού Δημαρχείου.

Στην συνέχεια είχαν συνάντηση με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΑ κ. Ευγενία Φωτονιάτα, που κατάγεται από την Άρτα, η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που αφορούν προβλήματα του Δήμου και με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γεώργιο Δέδε, με κύριο θέμα τη χρηματοδότηση της κατασκευής του κυκλικού κόμβου της Πλατείας Ζέρβα.

Τέλος σειρά επαφών είχε με φορείς του Δημοσίου, σχετικά με την συντήρηση των σχολικών υποδομών του Δήμου Αρταίων, καθώς και την συνολική αξιοποίηση του χώρου «Στρατόπεδο Παπακώστα».
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ