Στο τραπέζι η κατάργηση της πρωινής προσευχής

agiasmos sx15

agiasmos sx15

Την κατάργηση της πρωινής προσευχής βάζει τώρα στο τραπέζι του διαλόγου η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επαναφέρει το ζήτημα της ελεύθερης απαλλαγής των μαθητών από τα Θρησκευτικά, προκαλώντας νέο κύκλο αντιδράσεων.

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των προτάσεων που κατέθεσε για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ζητά συγκεκριμένα «κατάργηση της πρωινής προσευχής, μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε θρησκειολογία με δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από αυτό».

Άμεση ήταν η αντίδραση της νεολαίας της Ν.Δ. «Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πολιτική τους είναι να επιβάλουν τις ανθελληνικές ιδεολογικές τους αγκυλώσεις στο χώρο της Παιδείας. Θέλουν μια χώρα χωρίς εθνική ταυτότητα, χωρίς παράδοση, χωρίς αρχές και αξίες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης.

Το ζήτημα των Θρησκευτικών έχει προκαλέσει, ήδη, «τριγμούς» στις σχέσεις με την Εκκλησία με αφορμή δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου περί ευκολότερης απαλλαγής των μαθητών.

Η αντίδραση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ήταν οξύτατη και χρειάστηκε να δοθούν διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη ότι δεν θα γίνουν μονομερείς ενέργειες προκειμένου το θέμα να θεωρηθεί λήξαν.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας δέχεται «βολές» σε ό, τι αφορά το ζήτημα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ