Στο τέλος του μήνα πρόγραμμα για μακροχρόνια άνεργους

OAED NEW14

OAED NEW14

Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ και στο τέλος Φεβρουαρίου ξεκινάει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 15.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών.

Τη σχετική επισήμανση έκανε η διοικήτρια του Οργανισμού κ. Μ. Καραμεσίνη, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα τα προγράμματα απασχόλησης δεν είχαν δώσει έμφαση σε αυτήν την ηλιακή ομάδα.

«Δεν θα απευθύνεται μόνο σε 15.000 ανέργους, αλλά θα παραμένει ανοιχτό. Αν εξαντληθούν οι θέσεις θα δώσουμε ακόμα περισσότερο προϋπολογισμό για να μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας όλοι οι άνεργοι οι οποίοι επιλέγονται από τις επιχειρήσεις», είπε η κ. Καραμεσίνη και πρόσθεσε: «θα κάνουμε ένα μονίμως ανοιχτό πρόγραμμα γι αυτή την κατηγορία ανέργων».

Διευκρίνισε, ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι άνω των 50 ετών που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει απαραίτητα, μέσω της ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ή μέσω των ΚΠΑ της περιοχής τους, να συμπληρώσουν, ή να επικαιροποιήσουν τα βιογραφικά τους στοιχεία. «Είναι πολύ σημαντικό γιατί απ’ αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλάζουμε και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιλογή των ωφελουμένων από τις επιχειρήσεις» κατέληξε.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ