Στο τέλος Δεκεμβρίου το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

LIGKIADES PANORAMIK

LIGKIADES PANORAMIKΔίμηνη παράταση δόθηκε στην επιτροπή που έχει συσταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τον προσδιορισμό τυχόν ποσού αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα η προθεσμία κατάρτισης του σχετικού πορίσματος παρατάθηκε έως τα τέλη του 2014, ενώ αρχικά έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2014.

 

Έργο της επιτροπής είναι να προσδιορίσει εάν το Δημόσιο μπορεί να αξιώσει από τη γερμανική κυβέρνηση χρήματα από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, αλλά και το ύψος των σχετικών ποσών.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων επεσήμανε προ ημερών την ανάγκη εντατικοποίησης και συστηματικοποίησης των προσπαθειών της ελληνικής πλευράς, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για το θέμα των επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η διοργάνωση διεθνούς συμποσίου στη χώρα μας, με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο και με την συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, πολιτικών αλλά και διπλωματών, που είχαν ασχοληθεί με την ελληνική υπόθεση. Παράλληλα, μέσω των κοινοβουλευτικών ομάδων φιλίας θα γίνει προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινοβουλίων ξένων χωρών αλλά και των μελών του Ευρωκοινοβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ