Στο πόδι η Πρέβεζα για τη δημόσια υγεία

POREIA PREBEZA 14“Είμαστε όλοι πολύτιμοι. Ούτε μια ζωή χαμένη στο Νομό Πρέβεζας”. Με αυτό το σύνθημα η επιτροπή αγώνα για την υγεία στην Πρέβεζα καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 12:00 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην Ιατρεία ΙΚΑ).

Η επιτροπή αγώνα καλεί τους πολίτες να δηλώσουν μαχητικά με την παρουσία τους για να μην κλείσουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, να αναβαθμιστούν με το αναγκαίο μόνιμο και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό και τα κατάλληλα εργαστήρια, με 24ωρη λειτουργία να παρέχουν ολοκληρωμένες, υψηλού επιπέδου και δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους σ’ ένα ενιαίο, δημόσιο, καθολικό σύστημα υγείας.

 

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν επίσης:

“«Ο Άδωνις λίγο καιρό… ξαποσταίνει και ξανά προς τη «δόξα» τραβά…
Μόνο που δόξα γι’ αυτόν, είναι να πληρώνει ο λαός, να πληρώνει ο πολίτης του Νομού Πρέβεζας από την τσέπη και το υστέρημά του, για κάτι που αποτελεί αναντίρρητο δικαίωμά του. Να έχει δημόσια, δωρεάν υγεία!

Αποφάσισαν λοιπόν, ο Άδωνις και η κυβέρνηση, να εγχειρήσουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Μόνο που: «Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε…».
Πολύ απλά γιατί: η… «μεταρρύθμιση» που ευαγγελίζονται μέσω και του σχεδίου νόμου που έδωσαν πρόσφατα στη δημοσιότητα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στόχο έχει να περάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της δαπάνης για γιατρούς και φάρμακα απ’ ευθείας στους πολίτες, να στρέψει τους πολίτες στα μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και νοσηλευτήρια, ενώ τους ανασφάλιστους και τους οικονομικά αδύναμους τους προορίζει για τον… Καιάδα!

Στη «μεταρρύθμισή» τους θα μειωθεί ακόμη περισσότερο η χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει από μόνη της. Και τότε θα αναλάβουν ρόλο οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες υγείας.

Φυσικά για όσους θα έχουν το χρήμα.

Γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, συμπολίτες μας, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ή σε αναγκαστική έξοδο.

Πρεβεζάνες και Πρεβεζάνοι , πολίτες του Νομού Πρέβεζας

Η Κυβέρνηση προετοιμάζει « κοινωνικό ολοκαύτωμα» μέσα από τους σχεδιασμούς της για τη Δημόσια Υγεία.

Αυτό θέλουμε για το γείτονα, το φίλο μας, το συγγενή μας, το διπλανό μας, που είναι ανασφάλιστος ή και οικονομικά αδύναμος;

Αυτό θέλουμε για τους εαυτούς μας και για την ποιότητα ζωής μας;

Θα τους αφήσουμε;”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ