Στο πρόγραμμα «Ελλάδα- Αλβανία» και η Πρέβεζα

PREBEZA ISTORIKO

PREBEZA ISTORIKOΣύμφωνα με απόφαση του Αρμόδιου Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ελλάδα-Αλβανία. Είναι η πρώτη φορά που η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας εντάσσεται σε αυτό το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας.

Μέχρι τώρα, η Π. Ε. Πρέβεζας μετείχε στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013, το οποίο συνεχίζεται μέχρι το 2015, και τώρα πλέον θα μετάσχει και στο διμερές πρόγραμμα Ελλάδα-Αλβανία.

 

Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται μια νέα πηγή χρηματοδότησης για αναπτυξιακές δράσεις, με βάση τη συνεργασία Ελλάδας-Αλβανίας αναφορικά με το περιβάλλον, τον τουρισμό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, κ.α.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ότι «σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η εξασφάλιση ευρωπαϊκών πόρων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε αναπτυξιακό εγχείρημα. Για πρώτη φορά εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στο Πρόγραμμα Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020, εξασφαλίζοντας μια νέα πηγή χρηματοδότησης. Προσπαθούμε ώστε καμμία ευκαιρία χρηματοδότησης για τον τόπο μας να μην πάει χαμένη.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ