Στο πλευρό των κτηνοτρόφων ο Δήμαρχος Ζηρού

dodoni1Επαφές και συναντήσεις με φορείς της Ηπείρου, κυρίως με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεχίζουν να πραγματοποιούν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, οι οποίοι προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν οριστικοποιήσει το χρόνο κατά τον οποίο θα πραγματοποιηθεί.

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων, αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση.

Οι κτηνοτρόφοι ενημέρωσαν αναλυτικά το δήμαρχο για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο εξ αιτίας των καθυστερήσεων στην πληρωμή του εισκομιζόμενου γάλακτος στη Δωδώνη και τόνισαν ότι βρίσκονται στο όριο της πλήρους κατάρρευσης.

Τα προβλήματα όπως οι ίδιοι σημείωσαν καθημερινά αυξάνονται, ενώ πολλοί βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία προμήθειας ζωοτροφών. Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν τη συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης κι όλων των φορέων της περιοχής στον αγώνα που κάνουν για τη διεκδίκηση των χρημάτων που τους οφείλονται.

Ο Δήμαρχος, κατανοώντας πλήρως την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, από την πλευρά του σημείωσε ότι η θέση της Δημοτικής Αρχής για την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ήταν ξεκάθαρη και σαφής. «Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να αναλογιστούν όλοι, ότι είναι ο πιο ισχυρός κρίκος της τοπικής οικονομίας. Η κατάρρευσή θα επιφέρει ανεπανόρθωτες συνέπειες στην περιοχή.

Η Διοίκηση της Δωδώνης οφείλει να ενσκήψει στα προβλήματα και να καταβάλλει τα χρήματα στους παραγωγούς. Οφείλει εν τέλει να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της και να ακούσει τη φωνή απόγνωσης από κάθε γωνιά της Ηπείρου τόνισε ο κ. Γιολδάσης, υπογραμμίζοντας ότι η Δημοτική αρχή του Δήμου Ζηρού είναι δίπλα στους κτηνοτρόφους στηρίζοντας τον αγώνα τους, ο οποίος είναι αγώνας για την επιβίωση της Ηπείρου», ανέφερε στις δηλώσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ