Στο Νοσοκομείο Άρτας ο Υφυπουργός Υγείας

MPEZAS ARTAΣτο Νοσοκομείο Άρτας, κοντά στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, βρέθηκε ο Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας. Ήταν μία επίσκεψη κυρίως ανθρώπινη και χρέους καθώς έγινε λίγες μέρες μετά το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Ο κ. Μπέζας συμμετείχε σε σύσκεψη με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, το Διευθυντή της ΜΕΘ, ιατρούς και εκπροσώπους των εργαζομένων, στην οποία ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό καθώς και τα γενικότερα προβλήματα και τις ελλείψεις του Νοσοκομείου.

Επισκέφθηκε ακόμη τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύονται τρείς τραυματίες του μοιραίου τροχαίου και συναντήθηκε με συγγενείς τους.

«Λυπάμαι που βρίσκομαι στο Νοσοκομείο της Άρτας με αφορμή το τραγικό συμβάν της περασμένης Πέμπτης. Ένα τροχαίο που συγκλόνισε όλη τη χώρα εξαιτίας της σφοδρότητάς του και φυσικά των πολλών νεανικών ζωών που χάθηκαν. Ακόμη και τα συλλυπητήρια φαντάζουν λίγα μπροστά στο κακό που έγινε», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Μπέζας, ο οποίος παράλληλα εξήρε την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος για να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες κι αυξημένες ανάγκες.

«Βρέθηκα κοντά στους εργαζόμενους, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου γιατί αισθάνθηκα την ανάγκη να εκφράσω με έμπρακτο τρόπο την αναγνώριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν. Χωρίς να δυσανασχετήσουν, πολλοί από αυτούς εθελοντικά διακόπτοντας τις διακοπές τους και άγρυπνοι επί δύο εικοσιτετράωρα, προσέφεραν τον καλύτερο εαυτό τους.

Οι άνθρωποι του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι συνεργάτες μας και όχι αντίπαλοί μας. Είμαστε συνοδοιπόροι και στηρίζουμε την προσπάθειά τους. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις του Συστήματος Υγείας. Είμαι όμως βέβαιος ότι με τέτοιας ποιότητας υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τέτοιο υψηλό αίσθημα ευθύνης και με τέτοια συγκινητική προσφορά ανθρωπιάς, θα πετύχει η μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας. Μια μεταρρύθμιση που έχει ως στόχο την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες», σημείωσε ο κ. Μπέζας.

Στη διάρκεια της παρουσίας του στην Άρτα ο κ. Μπέζας επισκέφθηκε ακόμη τις εγκαταστάσεις της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το κτίριο του παλιού Νοσοκομείου στο οποίο στεγάζεται το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) Άρτας.

«Όπως διαπίστωσα από την επίσκεψή μου στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Άρτας, πρόκειται για ένα άρτια εξοπλισμένο κτίριο που παρόμοιό του δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ήπειρο. Θα πρέπει όμως να φροντίσουμε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες τις οποίες έχει. Όσον αφορά τα κτίρια στα οποία στεγάζεται η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ, η κατάσταση είναι πραγματικά απαράδεκτη για μία πόλη σαν την Άρτα.

Είναι αδύνατον κάτω από τέτοιες συνθήκες να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού και να εργαστεί το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό. Πρέπει να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση άμεσα», τόνισε στις δηλώσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ