Στο Μικτό Ορκωτό μία άγρια δολοφονία…. Στο εδώλιο ιερέας που σκότωσε τον αδερφό του

DIKASTHRIO IEREAS

DIKASTHRIO IEREASΣτο Μικτό Ορκωτό Εφετείο των Ιωαννίνων ξεδιπλώνονται από το πρωί, οι μνήμες της άγριας δολοφονίας που είχε γίνει στην Άρτα τον Νοέμβριο του 2005.

Στο εδώλιο βρίσκεται ένας ιερέας, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τον αδερφό του. Το φονικό εργαλείο, ένα χοντρό κλαδί ελιάς, μήκους ενός μέτρου και εβδομήντα εκατοστών, είναι ανάμεσα στα πειστήρια του εγκλήματος.

Πρωτόδικα ο ιερέας είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Στο δεύτερο βαθμό όμως αθωώθηκε και η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο.

Ο Άρειος Πάγος την επέστρεψε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο των Ιωαννίνων για να εκδικαστεί επί της ουσίας.

Από το πρωί σήμερα κατέθεσε επτά μάρτυρες. Μεταξύ αυτών και ο Καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος είχε κάνει τη νεκροψία.

Αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο τρίτος αδερφός, ο οποίος επανέλαβε στο δικαστήριο ότι ακούγοντας φωνές και καβγά έσπευσε στο χωράφι, όπου μάλωναν τα αδέρφια του και είδε τον παπά να χτυπά με το ξύλο στο κεφάλι τον αδερφό τους.

Ο ιερέας ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και αποδίδει το θάνατο του αδερφού του σε πτώση πάνω σε πέτρα. Το χτύπημα αυτό, κατά τον ίδιο, είναι που επέφερε το θάνατο.

Τα τρία παιδιά του νεκρού ζητούν δικαίωση της μνήμης του πατέρα τους καθώς πιστεύουν ότι είναι θύμα μιας άγριας δολοφονίας.

Η δίκη διακόπηκε για να συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής, με τις καταθέσεις άλλων έξι μαρτύρων, ανάμεσα σε αυτούς και του Ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ