Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης

DHMARXOI SYNTAGMAΤη συνέχιση των ελέγχων επί προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιβεβαίωσε, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Στ. Στασινόπουλος.

Ωστόσο, τάσσεται υπέρ της μη δημοσιοποίησης των ονομάτων των ελεγχομένων, τόσο ως ζήτημα αρχής όσο και εκ των οδηγιών που έλαβε αναλαμβάνοντας τη συγκεκριμένη θέση.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από πρόσφατη συνάντησή του με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, “σεβόμενος τη νομιμότητα και την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας, έχω να αναφέρω ότι με βρίσκουν σύμφωνο τα όσα μου εκθέσατε κατά τη συνάντησή μας 15-01-2013 ως Προεδρείο της ΚΕΔΕ ότι είδηση αποτελεί το αποτέλεσμα του ελέγχου για τους ασκούντες δημόσιο λειτούργημα και όχι ο έλεγχος που όταν δημοσιοποιείται δημιουργεί προβλήματα για τους θεσμούς, τις αξίες, τα πρόσωπα και τη Δημοκρατία μας”.

 

Εν τω μεταξύ συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη θα έχει το μεσημέρι της Πέμπτης το προεδρείο της ΚΕΔΕ με τα εξής αιτήματα:

 

•             Την άμεση προώθηση ρύθμισης ώστε να μην υιοθετούνται ανώνυμες καταγγελίες κατά δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι, σύμφωνα με το νόμο, θα πρέπει να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε αφενός να σταματήσει ο διασυρμός και η διαπόμπευση των προσώπων και αφετέρου να επιτραπεί στο ΣΔΟΕ να επιτελεί ανεμπόδιστα το ρόλο του για τον οποίο έχει συσταθεί, δηλαδή την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και τη διεύρυνση των δημοσίων εσόδων.

•             Την άμεση διαλεύκανση όλων των υποθέσεων που αφορούν στον έλεγχο αιρετών.

•             Τη δημοσίευση των πορισμάτων και την απόδοση ευθυνών εάν υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ