Στο Μέγαρο η Τρίπολη, στη σιωπή τα Γιάννινα

arkadia

arkadia

Σε μία μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, ο Δήμος της Τρίπολης παρουσίασε ενώπιον κορυφαίων προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού, την πρόταση που υπέβαλλε για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Η επιτροπή διεκδίκησης αποτελείται από προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Γαβράς και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Παρόντες όλοι οι δήμαρχοι του Νομού Αρκαδίας και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό την πρώτη επίσημη παρουσίαση της ταινίας προβολής της υποψηφιότητας, που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Ράππας.

Μέσα από την ταινία, οι εικόνες, οι μουσικές, η φύση, καλλιτέχνες, επιστήμονες και οι υπερήφανοι άνθρωποι αυτού του τόπου, μας συνόδευσαν στο όμορφο ταξίδι που έχει ξεκινήσει με τους πιο ευνοϊκούς οιωνούς.

Φυσικά η εκδήλωση της Τρίπολης στο Μέγαρο Μουσικής προβλήθηκε από όλα τα μεγάλα κανάλια, τις εφημερίδες και τα ενημερωτικά sites.

Στην τελική ευθεία για την παρουσία των φακέλων στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα κάνει την προεπιλογή, τα Γιάννινα ακολουθούν την ίδια τακτική με την οποία ξεκίνησαν..

Την τακτική της σιωπής και των αποσπασματικών κινήσεων.

Δεν έγινε καμία ενημέρωση για το περιεχόμενο του περιβόητου φακέλου, καμία προβολή του βίντεο που θα τον συνοδεύει, ενώ παραμένει άγνωστη η ομάδα που θα κάνει την παρουσίαση…

Εξάλλου στα Γιάννινα, δεν υπήρξε ουσιαστικά επιτροπή διεκδίκησης, αποτελούμε από προσωπικότητες και ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού.

Το Πνευματικό Κέντρο με το δικό του υλικό και τις συνεργασίες που ανέπτυξε με διάφορες εταιρίες – στην πλειοψηφία τους μάλιστα εκτός Ιωαννίνων- επιφορτίστηκε την υπόθεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας…

Κάπως έτσι λοιπόν αναμένεται να γίνει και η παρουσίαση… Εκ των υστέρων, ίσως και η ενημέρωση!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ