Στο επίκεντρο η τρομοκρατία και το διασυνοριακό έγκλημα

arxigoi elas

arxigoi elasΗ πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος, η αντιμετώπιση του νέου ρεύματος μεταναστών από τη Συρία και άλλες χώρες και η τρομοκρατία, ήταν τα βασικά αντικείμενα που απασχόλησαν τη σύσκεψη των Αρχηγών κι αξιωματικών της Ελληνικής κι Αλβανικής Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα συνεργασίας και δόθηκε η αφορμή για ενίσχυση των διαπροσωπικών σχέσεων, οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, ειδικά στην ανταλλαγή πληροφοριών.

«Επιβεβαιώσαμε το άριστο κλίμα συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα και συζητήσαμε τρόπους ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος, των νέων μεταναστευτικών ροών, του οργανωμένου εγκλήματος, όπως τα όπλα, τα ναρκωτικά και η εμπορία ανθρώπων και συζητήσαμε θέματα τρομοκρατίας. Το έγκλημα είναι διεθνές και η συνεργασία απαραίτητη», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της δράσης τζιχαντιστών, με αφορμή πυρήνες που φαίνεται ότι έχουν δημιουργηθεί στη γείτονα χώρα. «Εμείς δεν έχουμε σοβαρό πρόβλημα, όμως επαγρυπνούμε για τη διέλευση μαχητών», σημείωσε ο κ. Τσακνάκης.

Ο Αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας Χάκι Κάκο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις προ δύο μηνών, έκανε λόγο για μία εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με την ελληνική αστυνομία και συμπλήρωσε πως «υπάρχουν πολλά κοινά προβλήματα και είναι επιβεβλημένη η συνεργασία της αστυνομίας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και την προστασία των πολιτών».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ