Στο επίκεντρο εγκαταλειμμένα σπίτια και αγροτικά καταλύματα

DRASH2

DRASH2Καλύβια και αγροτικά καταλύματα που δεν χρησιμοποιούνται αλλά και απομακρυσμένα σπίτια που μένουν κλειστά ελέγχονται ένα προς ένα από τις αστυνομικές δυνάμεις που στην κυριολεξία έχουν ζώσει την περιοχή της Ντουσκάρας.

 Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το γεγονός οι Αλβανοί δραπέτες να έχουν βρει καταφύγιο σε κάποιο από τα δεκάδες αγροτικά οικήματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια. Εκεί περιμένουν καρτερικά μέχρι την κατάλληλη στιγμή.. Αυτό άλλωστε έκαναν επί τέσσερις περίπου μήνες κινούμενοι ακόμη και στα πιο απόκρημνα σημεία της Ναυπακτίας και της Αιτωλοακαρνανίας.

 

Η συνοριακή γραμμή από τη Σαγιάδα μέχρι και την Κακαβιά στην κυριολεξία έχει κλείσει. Απανωτά μπλόκα από πάνοπλες δυνάμεις, περιπολίες ακόμη και πεζές στα πιο απίθανα σημεία, έλεγχοι σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου… Εικόνες που η Ήπειρος δεν έχει ξαναζήσει τα τελευταία χρόνια.

 «Έχουμε και υπομονή, έχουμε και δυνάμεις για να αντέξουμε όσο χρειαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά έμπειρος αξιωματικός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στο Epiruspost.

Οι αστυνομικοί της περιοχής μας δεν πίστεψαν ούτε λεπτό ότι οι επικίνδυνοι κακοποιοί πέρασαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Γνωρίζοντας καλά την περιοχή και τα περάσματα, τα μονοπάτια και τους χρόνους που απαιτούνται και έχοντας τα ξημερώματα του Σαββάτου καταγεγραμμένες ύποπτες κινήσεις στην περιοχή Κάτω Ζαλόγγου, πιστεύουν ότι τις περισσότερες ώρες μένουν κρυμμένοι.

Σημαντικό είναι ότι από το πρωί της Παρασκευής, όταν εκλάπη το μηχανάκι στη Γλυκή, δεν έχει καταγγελθεί κλοπή άλλου τροχοφόρου στην περιοχή.

Οι έρευνες πάντως βρίσκονται σε κομβικό και κρίσιμο σημείο και οι εικόνες των τελευταίων ωρών είναι τέτοιες που παραπέμπουν σε ανταρτοπόλεμο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ