Στο ενιαίο εισιτήριο αρχαιολογικοί χώροι Ιωαννίνων και Πρέβεζας

ar dodonin

ar dodoninΤο πράσινο φως για ενιαίο εισιτήριο σε 17 συνολικά αρχαιολογικούς χώρους έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Στην Ήπειρο, ενιαίο εισιτήριο θα ισχύσει στα Ιωάννινα και την Πρέβεζα.

Συγκεκριμένα, στα Γιάννινα το ενιαίο εισιτήριο περιλαμβάνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων, και τον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης με τιμή 8 ευρώ το κύριο και 4 το μειωμένο (διάρκειας 2 ημερών).

Στην Πρέβεζα τα σημεία που εντάσσονται στο ενιαίο εισιτήριο είναι περισσότερα και πιο συγκεκριμένα: Νικόπολη (Χώρος και Μουσείο), Κασσώπη, Νεκρομαντείο, Κάστρο Πάργας 11 ευρώ το κύριο και 6 ευρώ το μειωμένο (διάρκειας 4 ημερών).

Σημειώνεται ότι πριν από δυο βδομάδες, το ΚΑΣ είχε γνωμοδοτήσει για τις νέες τιμές των κανονικών εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας, η λειτουργία των οποίων θα ξεκινούσε με τη νέα χρονιά.

Ωστόσο, οι τιμές αυτές, όπως και των ενιαίων, θα ισχύσουν από 1/4/2016 καθώς, όπως επισήμανε στο ΚΑΣ η πρόεδρος του ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων &Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), Ασπασία Λούβη, ο χρόνος δεν επαρκεί και για να τυπωθούν τα νέα μη ηλεκτρονικά εισιτήρια («πρέπει να γίνει ένας μεγάλος διαγωνισμός εκτυπωτικός», δήλωσε) και για να γίνει η προσαρμογή στην εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλά και για να επιμορφωθεί το προσωπικό που θα χειριστεί τα μηχανήματα.

Στη συζήτηση έγινε επίσης μνεία από μέλη του Συμβουλίου ως προς το θέμα της συστηματικής προβολής των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων με σκοπό την αύξηση των εισιτηρίων. Ακούστηκαν παρατηρήσεις και ιδέες (όπως να υπάρχει σε κάθε εκδοτήριο ενημερωτικό φυλλάδιο με τα ενιαία εισιτήρια της περιοχής), ενώ η γγ του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Ανδρεδάκη – Βλαζάκη, αφού επισήμανε ότι το θέμα «έγκειται στη δυναμική, ικανότητα, διάθεση και αγωνιστικότητα των υπηρεσιών του ΥΠΠΟ», πρόσθεσε ότι «έχουμε έρθει σε επικοινωνία με το Υπουργείο Τουρισμού για να κάνουμε μια προβολή μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ