Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο τουριστικός λιμένας

LIMANI PR 4

LIMANI PR 4Η πολυαναμενόμενη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας για τον τουριστικό λιμένα, που αφορά άμεσα και στη χερσαία ζώνη θα πραγματοποιηθεί τελικά το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας.

Η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι εμφανώς ουδέτερη σε ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα της περιοχής, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε καμία απολύτως πίεση για ενεργοποίηση του θεσμοθετημένου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Η μαρίνα της Πρέβεζας η οποία έχει μισθωθεί σε ιδιώτη και οι αλλαγές που έχουν επέλθει στη χερσαία ζώνη αποτελούν σημείο τριβής τους τελευταίους μήνες. Συνάμα η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το μάστερ πλαν που έχει εκπονηθεί και το οποίο προβλέπει ουσιαστικά την κατάργηση του εμπορικού λιμένα της Πρέβεζας.

 

Η απόφαση για κατάργηση της δυτικής προβλήτας και μεταφορά στην ανατολική, η οποία δεν είναι κατασκευασμένη, ενώ τα νερά είναι αβαθή, οδηγεί ουσιαστικά σε κατάργηση της εμπορικής δραστηριότητας. Μάλιστα πρόκειται για μία λύση που προκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο κόντρα σε αυτές που είχαν κατατεθεί από τους τοπικούς φορείς.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τα ζητήματα αιχμής για το τουριστικό λιμάνι και τη χερσαία ζώνη θα είναι σίγουρα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ίσως αποδειχθεί και εξαιρετικά θερμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ