Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ήπειρος… Χιόνια και καταιγίδες παντού

METSOBO XIONI

METSOBO XIONIΕπί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και οι υπηρεσίες των Δήμων προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις έντονες χιονοπτώσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες, σε όλες τις ορεινές περιοχές.

Μηχανήματα έχουν κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, λειτουργώντας κυρίως προληπτικά έχει έτοιμο τον μηχανισμό για να επέμβει σε καίρια σημεία του εθνικού οδικού δικτύου όπως είναι στην Κανέτα και τη Βίγλα.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Ηπείρου παραμένουν έντονα τα προβλήματα από τις συνεχείς καταιγίδες των τελευταίων ημερών. Καταπτώσεις και καθιζήσεις έχουν σημειωθεί σε πάρα πολλά σημεία, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα από πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Πρέβεζας.

 

Στο χωριό Κρυοπηγή όπου προχθές ένα σπίτι χτυπήθηκε από κεραυνό προέκυψαν και νέα προβλήματα. Μια από τις πλατείες του χωριού έχει υποστεί σοβαρή διάβρωση, ενώ ρωγμές έχουν εμφανιστεί σε   κατοικία.

Την Κρυοπηγή επισκέφθηκε ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας  Ζαλόγγου Παντελής Μπαρτζώκας  ενώ σήμερα  την περιοχή θα επισκεφθεί κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου  προκειμένου να εκτιμήσει τις ζημιές και να   υποδείξει τις παρεμβάσεις που πρέπει  άμεσα να γίνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ