Στους μεγαλύτερους καλλιεργητές χασίς η Αλβανία

alfiteia2

alfiteia2

Η καλλιέργεια χασίς στην Αλβανία, χρόνο με τον χρόνο, λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Κι αν οι αρχές έβαλαν τέλος στο Λαζαράτι, η χώρα έχει γεμίσει πλέον από δεκάδες φυτείες, οι οποίες καλλιεργούνται ακόμη και με την κάλυψη της αστυνομίας.

Η Αλβανία κατατάσσεται πλέον μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων καλλιεργητών μαριχουάνας στον κόσμο, για την περίοδο 2009-2014, μαζί με την Κολομβία, την Τζαμάικα, την Ολλανδία και την Παραγουάη.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ σχετικά με την καλλιέργεια και τη διακίνηση ναρκωτικών, τα έσοδα από τη διακίνηση είναι ένα μεγάλο οικονομικό κίνητρο για τις οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες, μόνο μέσω της λεγόμενης βαλκανικής οδού, εξασφαλίζουν ποσά που “αγγίζουν” τα 28 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Η έκθεση αναφέρεται στα δεδομένα του 2014 ως τα τελευταία επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία στην Αλβανία εκείνη τη χρονιά παρήχθησαν 540 τόνοι χασίς, ενώ οι αρχές εντόπισαν 551.414 χασίσοδεντρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, η καλλιέργεια και η διακίνηση ναρκωτικών αποτελούν το 2,6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Αλβανίας, το υψηλότερο σε σύγκριση με άλλες, ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία, που είναι και οι κύριες αγορές της κατανάλωσης των ναρκωτικών στην Ευρώπη

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ