Στους δρόμους οι αγρότες..

TRAKTER AT

TRAKTER AT

Με συλλαλητήρια σε τοπικό επίπεδο και συνελεύσεις ξεκινούν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στις αλλαγές στη φορολογία και στο ασφαλιστικό.

Εκπρόσωποι των αγροτών έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, αλλά και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θεωρώντας ότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχουν γίνει κατανοητές οι ιδιαιτερότητες του αγροτικού χώρου.

Φόρος 26% από το πρώτο ευρώ, αύξηση κόστους στα φυτοφάρμακα λόγω ΦΠΑ και αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές σημαίνει ότι πολλοί αγρότες δεν θα έχουν καθόλου εισόδημα, τονίζουν επισημαίνοντας ότι η μέση αγροτική οικογένεια δεν κερδίζει περισσότερα από 10.000 ευρώ τον χρόνο.

Η Πρωτοβουλία Αγροτών Ν.Ιωαννίνων καλεί όλους τους αγρότες της Ηπείρου να συμμετέχουν με το δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13-1-2016 στα Γιάννενα στις 10:30 το πρωί στα Περιφερειακά γραφεία του Ο.Γ.Α, που βρίσκονται στους Αμπελόκηπους , απέναντι από την Λιμνοπούλα στη Ριζάρειο Πολιτεία.

“Καλούμε τα μέλη της Πρωτοβουλίας των Αγροτών αλλά και όλους τους Έλληνες Αγρότες σε μια ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ σε όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη- Κοζάνη- Γιάννενα – Λάρισα- Λαμία – Πάτρα – Τρίπολη- Ηράκλειο) την Τετάρτη 13/01/2016 στις 10:30 το πρωί. Είναι ανάγκη να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην σχεδιαζόμενη κατάργηση του Οργανισμού και την ένταξή μας στο κοινό ταμείο ΙΚΑ με απρόβλεπτες συνέπειες.

Θα πρέπει να ακουστεί δυνατά και προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αγρότες παλεύουμε για έναν ΟΓΑ κύριο ασφαλιστικό φορέα των αγροτών, για έναν ΟΓΑ υγιή και βιώσιμο.

Με αγώνες θα το κερδίσουμε . Όλοι οι αγρότες μαζί να το αποτρέψουμε.

Και ας μην ξεχνάμε πάνω απ΄όλα.

Ο ΟΓΑ είναι η ταυτότητά μας. Δεν την παραδίδουμε σε κανέναν” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ