Στουρνάρας: Δεν προλαβαίνει ν’ ασχοληθεί με τη Δωδώνη

STOYRNARAS BOYLHΤην ώρα που η κτηνοτροφία της Ηπείρου καταστρέφεται και η κατάσταση γίνεται πλέον μη αναστρέψιμη, ο Υπουργός Οικονομίας δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το θέμα. Απαξιώνει επίσης να δώσει στοιχεία και διευκρινίσεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης.
Ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στην Ήπειρο, είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στις 11 Ιουνίου στη βουλή.

Η ερώτηση αφορούσε στην στάση πληρωμών της νέας ιδιοκτησίας προς τους παραγωγούς γάλακτος και την ανάγκη της κυβέρνησης να παρέμβει. Η επίκαιρή ερώτηση αυτή είναι μία μόνο από τις πολλές κινήσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει κάνει για το ζήτημα τους τελευταίους μήνες.

 

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας δεν βρήκε χρόνο να απαντήσει στην ερώτηση στις 17 Ιούνη. Δεν βρήκε χρόνο να δώσει μια απάντηση στον λαό της Ηπείρου στο γιατί η ΔΩΔΩΝΗ πέρασε στα χέρια μια ιδιοκτησίας που αντιμετωπίζει την τοπική κοινωνία σαν ιθαγενείς, στο γιατί η κυβέρνηση-ντίλερ δεν τοποθετείται εδώ και 3 μήνες, δεν παίρνει ένα μέτρο έστω για τους τύπους.

Ο Κώστας Μπάρκας , όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, θα επανακαταθέσει την ερώτηση και θα πιέσει με όλες του τις δυνάμεις για να παρουσιαστεί ο αρμόδιος Υπουργός για να δώσει εξηγήσεις, για να μετριαστεί η ασυδοσία της νέας ιδιοκτησίας που έχει πάρει το «ελεύθερο» από την μνημονιακή συγκυβέρνηση της καταστροφής.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η πικρή δικαίωση της θέσης του για μη-ιδιωτικοποίηση της συνεταιριστικής ΔΩΔΩΝΗΣ, τον γεμίζει ευθύνες για την συνέχιση του αγώνα, με ορίζοντα μια ΔΩΔΩΝΗ στα χέρια των εργαζομένων, των παραγωγών και της τοπικής κοινωνίας, με την κυβέρνηση της Αριστεράς στήριγμα και βοηθό της νέας προσπάθειας.
«Η μετατροπή της ΔΩΔΩΝΗΣ σε ορμητήριο καρχαριών και η διάλυση της κτηνοτροφίας της Ηπείρου δεν θα περάσει!», καταλήγει η ανακοίνωση του βουλευτή Πρέβεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ