Στον «πάγο» τα έργα της Ιόνιας Οδού

IONIA MAKHNEIA

IONIA MAKHNEIA

Σε αδιέξοδο βρίσκονται και οι τέσσερις οδικοί άξονες παραχώρησης (Ιόνια Οδός, Ολυμπία Οδός, Ε-65, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου) όπου το “φέσι” του Δημοσίου ανέρχεται συνολικά σε περίπου 600 εκατ. ευρώ.

Στους υπό κατασκευή εθνικούς άξονες τα έργα έχουν σταματήσει και όλα δείχνουν ότι η πιθανή επανεκκίνηση θα απαιτήσει νέα αναμόρφωση των συμβάσεων παραχώρησης.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού, όπου μετά το capital control, τα πάντα πάγωσαν και θα απαιτηθεί χρόνος για να ανακτηθούν οι ρυθμοί του τελευταίου διαστήματος.

Και αυτό επειδή η μη πληρωμή των χρηματοδοτικών συμβολών του Δημοσίου έχει οδηγήσει τις τράπεζες σε αθέτηση πληρωμών, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι ο αριθμός των τραπεζών που έχει συμφωνήσει να χρηματοδοτεί τα έργα θα παραμείνει αμετάβλητος όταν ανοίξει ο κύκλος των διαπραγματεύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι παραχωρησιούχοι έχουν αιτηθεί την παράταση των εργασιών κατασκευής (προγραμματίζονταν να ολοκληρωθούν τέλη της χρονιάς) τουλάχιστον για εννέα έως 12 μήνες, ενώ όλα θα εξαρτηθούν από τις όποιες νέες διαπραγματεύσεις ξεκινήσουν μεταξύ παραχωρησιούχων και Δημοσίου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ