Στον ανάδοχο οι ευθύνες για το πάρκο…

ast kourampas

ast kourampasΣτον ανάδοχο του έργου επέρριψε ουσιαστικά τις ευθύνες για το άνοιγμα και τη χρήση του Πάρκου Κουραμπά, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Σχεδόν 48 ώρες μετά το ατύχημα, από τη Δημοτική Αρχή διευκρινίστηκε ότι δεν έχει γίνει προσωρινή παραλαβή του έργου.

Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Ιωαννιτών δεν είχε αναλάβει ακόμη την ευθύνη λειτουργίας του έργου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι «είμαστε στη φάση του εργοταξίου, όπου η ασφάλεια δεν είναι υπόθεση του Δήμου».

Από την πλευρά του εργολάβου δεν έγινε καμία δήλωση. Επίσης από κανέναν δεν έχει διευκρινιστεί ποιος έδωσε το πράσινο φως για να ανοίξουν οι πόρτες του πάρκου και να γίνει χρήση του χώρου από δεκάδες παιδιά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, όλα τα όργανα που έχουν τοποθετηθεί έχουν την πιστοποίηση από όλους τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι είναι φορείς ανεξάρτητοι από το Δήμο Ιωαννιτών.

ast kourampas1Συγκεκριμένα:

-τα όργανα έχουν την πιστοποίηση του κατασκευαστή την οποία έχει προσκομίσει ο ανάδοχος στο Δήμο

-έχει γίνει ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ορίζει το Υπουργείο

-έχει γίνει ο έλεγχος από την ΕΒΕΤΑΜ που είναι διαπιστευμένος ιδιωτικός φορέας

-έχει ελεγχθεί από τον ΕΣΠΕΛ (ως έργο ΕΣΠΑ)

«Οι έλεγχοι δεν ανέδειξαν κάποιο πρόβλημα ποιότητας. Έχει γνωστοποιηθεί εγγράφως στο Δήμο ότι το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε το ειδικό σήμα πιστοποίησης, αλλά για τυπικούς λόγους δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη στην υπηρεσία», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στέφανος Μιχάλης, παρόντων και των δύο μηχανικών που μετέχουν, ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή δεν έδωσε σήμα για να λειτουργήσει το πάρκο.

Ελέγχοντας τον φάκελο διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται συμπληρωματικές εργασίες!!!

Δεν θέλησε να δώσει παραπάνω στοιχεία για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που εντοπίστηκαν, σημειώνοντας ότι όλος ο φάκελος θα δοθεί στην αστυνομία και την εισαγγελία.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ