Στον αέρα οι παιδικοί σταθμοί λόγω προδιαγραφών

KDAP 10 6

KDAP 10 6

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, από Σεπτέμβρη.

Το σχέδιο απόφασης για την έκδοση άδειας λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, βγάζει εκτός προδιαγραφών τους περισσότερους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν στη χώρα.

Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας, καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, άδεια λειτουργίας θεωρούνταν έως πρόσφατα η συστατική πράξη με την οποία άνοιγαν, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο, αυτό σημαίνει εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές από περιοχή σε περιοχή και αδυναμία ελέγχου των συνθηκών λειτουργίας.

Όμως, το σχέδιο υπουργικής απόφασης, που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, περιέχει προδιαγραφές στις οποίες δεν είναι δυνατόν να «χωρέσει» σχεδόν το σύνολο των δημοτικών σταθμών της χώρας.

Η ΚΕΔΕ, από την πλευρά της, ζητεί την παράταση του υφιστάμενου καθεστώτος για τουλάχιστον ακόμη πέντε χρόνια, προκειμένου οι δήμοι να προετοιμαστούν.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα λειτουργικά προβλήματα, το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ακόμα εγκρίνει τις προσλήψεις προσωπικού για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ