Στον αέρα και η σίτιση για το μουσικό σχολείο

DS PREBEZAS 29 4

DS PREBEZAS 29 4Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας τέθηκαν, από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Μουσικό Σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στέγασης ενώ κρίσιμες ειδικότητες εκπαιδευτικών ακόμη δεν έχουν καλυφθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Καθηγητές και μαθητές ζήτησαν τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όλων των φορέων της Πρέβεζας, η οποία θα εκφραστεί με ομόφωνο ψήφισμα του σώματος.

 

Στη διάρκεια της συζήτησης αποκαλύφθηκε ότι στον αέρα βρίσκεται ακόμη και η σίτιση των μαθητών. Κι αυτό, γιατί όπως ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος, τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα είχαν μέχρι τώρα οι Δήμοι. Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό, ύψους εκατό χιλιάδων ευρώ, όμως το Υπουργείο ισχυρίζεται πλέον ότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα δεν ανήκει πλέον στους Δήμους.

Και ενώ είναι απολύτως σαφές από τη νομοθεσία ότι η μεταφορά των μαθητών είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας για τη σίτιση των μαθητών των μουσικών σχολείων, το τοπίο πλέον είναι θολό… Έτσι η σίτιση παραμένει στον αέρα και είναι άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ