Στις καλένδες ο κόμβος της Εγνατίας στο Δρίσκο

egnatiaΗ κατασκευή ημικόμβου στο Δρίσκο και κατ’ επέκταση η σύνδεση του βορειοανατολικού τμήματος του λεκανοπεδίου με την Εγνατία Οδό οδεύει οριστικά στις καλένδες. Αυτό γίνεται ολοφάνερο από την απάντηση που δίνει ο Γιαννιώτης Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής.

Ο κ. Καλογιάννης επικαλείται το Ρυθμιστικό, η τύχη του οποίου αγνοείται, επικαλείται παλιότερη μελέτη της Εγνατίας και το υψηλό κόστος του έργου για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατασκευή του κόμβου δεν είναι εφικτή με τα σημερινά δεδομένα.  «Η κατασκευή ημικόμβου στη θέση Δρίσκου δεν θεωρείται σκόπιμη καθόσον το όφελος από την μικρής κλίμακας συμβολή του στη βελτίωση της πρόσβασης των κατοίκων της περιοχής, είναι πολύ μικρότερο από το κόστος τόσο των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που δημιουργεί η κατασκευή του, όσο και του ίδιου του κόστος της κατασκευής. Παρ’ όλα αυτά, το Υπουργείο προτίθεται να εξετάσει το θέμα, μόλις δοθούν νεότερα στοιχεία από πλευράς Εγνατίας Οδού Α.Ε.», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Καλογιάννης.

Η αντίδραση του κ. Κασσή ήταν έντονη και ζητά να επανεξεταστεί η κατασκευή κόμβου.

 

 «Δυστυχώς δεν απαντά επί της ουσίας στο θέμα της έλλειψης προσβάσεων στα νέα Εθνικά Οδικά Δίκτυα από σημαντικές και πολυπληθείς περιοχές των Ιωαννίνων. Παραπέμπει το θέμα στο άγνωστο μέλλον και δεν δεσμεύεται για κάτι συγκεκριμένο προκειμένου να αποσυμφορηθεί το Λεκανοπέδιο και να διευκολυνθούν οι πολίτες.

Και ο ίδιος αλλά και όλοι όσοι σχετίζονται με το θέμα πρέπει άμεσα να δηλώσουν πότε και πως συγκεκριμένα θα εξετάσουν το θέμα αυτό. Η εποχή του “το θέμα σας θα εξεταστεί” έχει περάσει. Τώρα μετράνε οι πράξεις και δεν τις βλέπουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κασσής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ