Στις κάλπες η αυτοδιοίκηση για τη διοίκηση της ΚΕΔΕ

EKLOGES KEDE

EKLOGES KEDEΤο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας θα εκλεγεί την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ.

Τη Γενική Συνέλευση απαρτίζουν 500 σύνεδροι, οι 325 δήμαρχοι της χώρας και οι 175 δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί και εκπροσωπούν τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ).

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται είτε από συνδυασμούς, είτε από μεμονωμένες υποψηφιότητες. Κάθε συνδυασμός πρέπει να περιλαμβάνει έως 30 δημάρχους και έως 15 δημοτικούς συμβούλους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από 31 μέλη, εκ των οποίων τα 20 είναι δήμαρχοι και τα 11 δημοτικοί σύμβουλοι. Στους 20 δημάρχους συμπεριλαμβάνεται και ο δήμαρχος Αθηναίων που μετέχει αυτοδικαίως και δεν εκλέγεται.

Το Εποπτικό Συμβούλιο που εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση, με ενιαίο ψηφοδέλτιο, αποτελείται από 7 μέλη.
Οι συνδυασμοί και οι υποψηφιότητες πρόκειται να κατατεθούν αύριο το πρωί. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 13:00 και διήρκεσε έως τις 17:00.

Το προεδρείο (ο πρόεδρος, ο α΄και ο β΄αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας) θα εκλεγεί από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εντός 10 ημερών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή, που αποτελείται από 11 μέλη -τα τέσσερα του προεδρείου και 7 μέλη που εκλέγονται- θα συγκροτηθεί στην ίδια συνεδρίαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ