Στη Νέα Κερασούντα η Παναγία Σουμελά

kerasounta soum1

kerasounta soum1Με τις πρέπουσες τιμές και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ζηρού, η παράδοση –παραλαβή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά (σ.σ. πιστό αντίγραφο της εικόνας) στη Νέα Κερασούντα για μόνιμη προσκυνηματική παραμονή.

Πλήθος πιστών, μεταξύ αυτών και πολλοί επίσημοι, παραβρέθηκαν στην τελετή παράδοσης –παραλαβής, στη λιτάνευση της εικόνας που ακολούθησε υπό το άγημα μελών τοπικών ποντιακών συλλόγων και σχολείων αλλά και στην ειδική εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων με την οποία έκλεισε η εκδήλωση.

«Παραλαμβάνουμε και καλωσορίζουμε στον Δήμο μας, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση το ιερό σύμβολο του ξεριζωμένου ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, που εκφράζει βαθύτατα την κοινή συνείδηση όλων των Ελλήνων», ανέφερε ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής ο οποίος σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντική η έντονη παρουσία των ανθρώπων του Πόντου στην περιοχή.

kerasounta soum2«Εκπληρούμενο χρέος» χαρακτήρισε τη έλευση της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στη Νέα Κερασούντα και ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δημήτρης Καραβασιλείου ο οποίος αναφέρθηκε και στις μακροχρόνιες προσπάθειες των τοπικών συλλόγων, της κοινότητας και του πατέρα Χαράλαμπου για να φτάσει αυτή η ξεχωριστή ευλογημένη στιγμή.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο πατέρας Χαράλαμπος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος ‘Παναγία Σουμελά’ κ. Γιώργος Τανιμανίδης, η πρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων κα Χριστίνα Σαχινίδη και εκπρόσωπος της Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Εκτός του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικολάου Καλαντζή στην τελετή παραβρέθηκαν: Οι Βουλευτές του Νομού Πρέβεζας κ.κ. Μπάρκας Κωνσταντίνος και Στέργιος Γιαννάκης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζηρού κ. Χασίδης Χρήστος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παπαβασιλείου και Γκάρτζιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κες Μαρία Γάλλιου και Αναστασία Καραπάνου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου, της Εκκλησίας, άλλοι επίσημοι και πολύ κόσμος.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ