Στη Δωδωναία κοιλάδα, Νάιος δρόμος

NAIOS DODONHΗ Ε.Κ.Α. Δωδώνη Ιωαννίνων   σε συνεργασία  με τους Συλλόγους Δωδωναίας Κοιλάδας ,το Σύλλογο δρομέων Ιωαννίνων, την υποστήριξη της ΙΒ΄ Εφορείας αρχαιοτήτων και υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Ηπείρου του Δήμου Δωδώνης  και της Περιφέρειας Ηπείρου  προκηρύσσει και διοργανώνει στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης και τη Δωδωναία κοιλάδα  αγώνα  δρόμου  με την επωνυμία «1ος Νάιος ημιμαραθώνιος δρόμος».

Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου σε Δημόσια Οδό  5χλμ. καθώς και Αγώνας Δρόμου 2χλμ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Όλες οι διοργανώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνων

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

 2. Στοιχεία Αγώνων:

2.1 Ημιμαραθώνιος Δρόμος 21Km:

Ώρα Εκκίνησης: 09:00

Αφετηρία: χώρος εισόδου αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.

Τερματισμός: αρχαίο στάδιο εντός αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.

Περιγραφή της διαδρομής: αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης:  http://naiosdodonimarathon.gr/

 Συνοπτικά: Η διαδρομή καταγράφεται ως εξής: Εκκίνηση από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, κατεύθυνση ανατολικά προς Ιωάννινα και πέρασμα πάνω από τη γέφυρα Εγνατίας οδού (5χλμ) προς  Δυτικά και αλλαγή κατεύθυνσης Νότια περνώντας σε δημόσια οδό παράλληλα με τα χωριά της Δωδωναίας κοιλάδας και του αρχαιολογικού χώρου. Στα όρια της κοινότητας Μελιγγών και τη θέση Αγία Τριάδα (15 χλμ) οι αθλητές γυρίζουν πάλι βορειοδυτικά  περνώντας από χωματόδρομο  στον κάμπο της κοιλάδας και εισέρχονται από την νότια είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο. Τα 21χιλμ ολοκληρώνονται ακριβώς μέσα στο στάδιο του αρχαιολογικού χώρου διασχίζοντας  τα τελευταία τους 500μ ανάμεσα στα ιστορικά μνημεία. 

2.2 Αγώνας Δρόμου 5χλμ.:

Ώρα Εκκίνησης: 9:15

Αφετηρία: Από την είσοδο αρχαιολογικού χώρου..

Τερματισμός: αρχαίο στάδιο εντός αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.

Περιγραφή της Διαδρομής: Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης: http://naiosdodonimarathon.gr/

 Συνοπτικά: Οι δρομείς ακολουθούν τη διαδρομή: Είσοδος αρχαιολογικού χώρου ανηφορίζουν προς Δωδωνούπολη διασχίζουν τον οικισμό και καταλήγουν στον αρχαιολογικό χώρο. (επισυνάπτεται χάρτης).

2.4 Αγώνας Δρόμου 2.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Ώρα Εκκίνησης 09.45

Αφετηρία-τερματισμός: Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο γύρω από το parking σε διαδρομή των 1000μ.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει κάποιος στον 1ο  Νάιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ για να συμμετάσχει στους Αγώνες Δρόμου των 5χλμ.και 2χλμ αρκεί η υπεύθυνη δήλωση  και αν είναι κάτω από 12 χρόνων η υπεύθυνη δήλωση θα έχει την υπογραφή κηδεμόνα.

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

5.1 Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 1ο Νάιο ημιμαραθώνιο Δρόμο και το δρόμο των 5 xλμ., θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Παρασκευή 30 Αυγούστου  2013.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 2.000μ Δημοτικών Σχολείων θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 30 Αυγούστου  2013 αλλά και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

5.2 Τρόποι Εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε: 

α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://naiosdodonimarathon.gr/ στα email info@naiosdodonimarathon.gr στο info@ekadodoni.gr και στο lolischampion@gmail.com.

 β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax στα τηλέφωνα:

26510 – 73448, ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων

26510 – 29168, Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων, γραφείο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου

             .26510-68693

•             γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:

•             Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία: κέντρο εγγραφών .

•             α.  Πλατεία Πύρρου απέναντι από την Περιφέρεια Ηπείρου (ειδικό περίπτερο για το Νάιο δρόμο).

•             β. Γραφείο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου (Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, είσοδος από Πινδάρου)

•             Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Από Δευτέρα 26 Αυγούστου έως Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρες 10.00-13.00 πμ και 6.00-9.00 μμ.

Σε περίπτωση προσθήκης νέων σημείων  έγκαιρα θα πληροφορηθούν οι ενδιαφερόμενοι μέσα από την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ