Στη δημοσιότητα η λίστα… Δύο τα «προβληματικά» πόθεν έσχες αυτοδιοικητικών της Ηπείρου

LISTA POTEN ESXES

LISTA POTEN ESXESΣτα χέρια των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έφτασε η περίφημη «λίστα Νικολούδη», στην οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ονόματα αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης που τα πόθεν έσχες τους τίθενται υπό διερεύνηση λόγω ανακριβειών.

Επιπλέον, συγκαταλέγονται τοπικοί άρχοντες οι οποίοι δεν υπέβαλαν καθόλου δηλώσεις πόθεν έσχες το 2013.

 

Στη λίστα που κατέθεσε ο Παναγιώτης Νικολούδης βρίσκονται συνολικά 75 πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ορισμένοι εξ αυτών είναι πολιτευτές εν ενεργεία και άλλοι έχουν αποσυρθεί από τον πολιτικό στίβο.

Τα 75 πρόσωπα έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών, καθώς υπάρχουν ενδείξεις περί φοροδιαφυγής ή ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Σε αυτά, προστίθενται ακόμη έξι πρόσωπα που υπηρετούν σε Περιφέρειες της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι διαπιστώθηκε πως έχουν πόθεν έσχες με λάθη είναι σε δυσμενέστερη θέση από εκείνους που δεν το κατέθεσαν καθόλου.

Όπως προκύπτει από τις λίστες που ήδη έχουν διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης από την Ήπειρο περιλαμβάνονται μόνο δύο ονόματα.

Πρόκειται για τον κ. Αγαμέμνονα Τσιμή, ο οποίος είχε διατελέσει αντιδήμαρχος στον πρώην Δήμο Τύμφης (Ζαγόρι) και τον Θωμά Πανούση, ο οποίος είχε διατελέσει αντιδήμαρχος στο Δήμο Θεσπρωτικού.
Ο πρώτος δεν είχε υποβάλλει πόθεν έσχες ενώ του δεύτερου χαρακτηρίζεται ανακριβές.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις τις οποίες παραπέμψει στη Δικαιοσύνη, εκ των οποίων περίπου 73 εκατ. ευρώ αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ